Για τον Χάρη Παυλίδη ήταν ένα πρωτόγνωρο συναίσθημα να τίθεται αντιμέτωπος με την Εθνική ομάδα πόλο Γυναικών της Ελλάδας, ως προπονητής, πλέον, της Κίνας. Λίγα λεπτά μετά το τέλος της αναμέτρησης της ομάδας που κοουτσάρει κόντρα στην Ισπανία, οι εικόνες ήταν πολύ έντονες ακόμα: «Ήταν η πρώτη φορά που έπαιξα αντίπαλος της Ελλάδας, στον Καναδά δεν μου είχε τύχει, ένιωσα περίεργα, ειδικά όταν άκουσα τον Εθνικό μας Ύμνο και ήταν για την αντίπαλη ομάδα… Δεν είναι εύκολο να παίζεις με αντιπάλους κορίτσια που τα έχεις μαζί σου από πολύ μικρή ηλικία και τώρα είναι στην ομάδα των Γυναικών. Πέρασε το πρώτο σοκ. Μας έφυγε πλέον και αυτό το άγχος και η νευρικότητα….», τόνισε ο Ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής Κίνας.
Αναφορικά με τον αγώνα απέναντι στην Ισπανία, είπε: «Ένα παιχνίδι που κάναμε κάποιες δοκιμές, χρησιμοποιήσαμε ως τερματοφύλακες δυο διαφορετικές αθλήτριες σε σχέση με το χθεσινό παιχνίδι απέναντι στην Ελλάδα. Ήμασταν παθητικοί στην άμυνα, αφήναμε τις Ισπανίδες να σουτάρουν από τα τέσσερα μέτρα. Και μιλάμε για μια ομάδα που διαθέτει 3-4 από τις καλύτερες σουτέρ του κόσμου. Τους δώσαμε τη δυνατότητα να σουτάρουν από πολύ πλεονεκτική θέση, αυτό είναι το παιχνίδι τους, απλά σουτάρουν, εμείς δεν είχαμε το καλό μπλοκ και δεχθήκαμε 17 τέρματα. Δεν μπορούσαμε να παίξουμε διαφορετικά παρά ένα είδος ζώνης. Κρατάω ότι επιθετικά δείχνουμε σφυγμό, βρίσκουμε λύσεις, το γεγονός ότι σημειώσαμε 11 τέρματα απέναντι στην Ισπανία δεν είναι μικρό πράγμα. Αναλογιστείτε ότι μετράμε δυο πολύ σημαντικές απουσίες και τρείς παίκτριές μας επέστρεψαν στην ομάδα πριν δυο μήνες μόλις μετά από απουσία ενός ολόκληρου χρόνου. Είναι απροπόνητες με αποτέλεσμα να δεχόμαστε εύκολα γκολ στη κόντρα. Με το καιρό θα βελτιωθούμε, πρέπει όμως να βρούμε λύσεις στη θέση της τερματοφύλακα αφού όταν δέχεσαι τόσα γκολ, δεν μπορείς να νικήσεις καμία ομάδα».
Επεσήμανε και το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει και έχει να κάνει με τη γενικότερη νοοτροπία: «Και στο Ρότερνταμ και εδώ σε όλα τα παιχνίδια είμαστε πολύ ανταγωνιστικοί στο πρώτο μισό του αγώνα. Το ροτέισιον το δικό μας δεν είναι μόνο μικρό, αλλά έχει μεγάλη διαφορά η πρώτη ομάδα από τη δεύτερη. Το τρίτο οκτάλεπτό μας είναι το χειρότερο, θα κάνουμε όμως περισσότερη προπόνηση και θα το βελτιώσουμε. Το μεγαλύτερο πρόβλημα της Κίνας όμως είναι ότι έχει συνηθίσει να χάνει, δεν της κάνει εντύπωση. Αυτό δεν αλλάζει εύκολα, και όταν το παιχνίδι πηγαίνει γκολ-γκολ, θα χάσει. Χθες με την Ελλάδα το ματς ήταν 11-11 και χάσαμε 13-11 γιατί οι αθλήτριες δεν έχουν συνηθίσει να κερδίζουν. Δεν ξέρουν να κερδίζουν. Αυτό είναι το τίμημα από τη συμμετοχή σε τέτοια τουρνουά, η ομάδα μας πρέπει να γίνει νικήτρια. Είμαι αισιόδοξος όμως, όλοι οι προπονητές έχουν να λένε για τη τρομακτική βελτίωση μέσα σε ένα εξάμηνο της Κίνας. Πριν λίγους μήνες κάναμε προπόνηση με την Κ17 της Ελλάδας και τώρα παίζουμε με τις ΗΠΑ, την Ισπανία, την Ελλάδα και μας νοιώθουν».
Πολυτιμότερη παίκτρια (MVP) του αγώνα της Ισπανίας με την Κίνα αναδείχτηκε η Έλενα Ρουίθ που σημείωσε πέντε τέρματα. Το βραβείο της το απένειμε Κεν Κουρόντα, Αντιπρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής Υδατοσφαίρισης της World Aquatics.