fbpx

Ελλάδα – Κίνα 13-11: Με ανατροπή το μεγάλο βήμα για τα τελικά του World Cup στο Λογκ Μπιτς

Ελλάδα – Κίνα 13-11: Με ανατροπή το μεγάλο βήμα για τα τελικά του World Cup στο Λογκ Μπιτς

Με τεράστια ανατροπή στο δεύτερο ημίχρονο, η Εθνική μας ομάδα πόλο των Γυναικών πήρε την υπερπολύτιμη νίκη επί της Κίνας με 13-11, στην πρεμιέρα της Β’ φάσης του World Cup που διεξάγεται στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, στη Βάρη και έκανε ένα μεγάλο βήμα για την πρόκριση στα τελικά της διοργάνωσης που θα γίνουν στο Λογκ Μπιτς.

Σε ένα ακόμα ματς η Εθνική μπήκε νωθρά, βρέθηκε να χάνει ακόμα και με τέσσερα γκολ από την εξαιρετικά διαβασμένη Κίνα του Χάρη Παυλίδη, αλλά δεν το πλήρωσε.

Ανεβάζοντας κατακόρυφα την απόδοσή της κατάφερε να ανατρέψει την εις βάρος της κατάσταση και με νίκη απέναντι στην Αυστραλία την Πέμπτη (20/4, 18:00) θα σφραγίσει την πρόκριση στην τελική φάση του World Cup (πρέπει να χάσει με τέσσερα γκολ διαφορά για να αποκλειστεί).

Ο Χάρης Παυλίδης αν μη τι άλλο ήξερε καλά την Εθνική μας ομάδα και έτσι οι Κινέζες εμφανίστηκαν απόλυτα διαβασμένες και στις δύο πλευρές της πισίνας. Έτσι, η Κίνα προηγήθηκε με 3-0, με τα γκολ των Νικόλ Ελευθεριάδου (φωτο, κορυφαία του αγώνα με 5 γκολ) και Βασιλικής Πλευρίτου η Εθνική μείωσε, όμως η Νονγκ στην παίκτρια παραπάνω έκανε το 4-2 του πρώτου οκταλέπτου.

Με την έναρξη της δεύτερης περιόδου οι Κινέζες ανέβασαν τη διαφορά στα τέσσερα γκολ (6-2) με την Μυριοκεφαλιτάκη να διαμορφώνει το τελικό 7-4 του πρώτου ημιχρόνου.

Στο τρίτο οκτάλεπτο η Εθνική μας ομάδα ανέβασε την απόδοσή της και αυτό τη επέτρεψε να μειώσει αρχικά στο γκολ (7-8) με την Χυδηριώτη και στη συνέχεια να φέρει το ματς στα ίσα (9-9) με γκολ της Ξενάκη.

Οι δύο ομάδες μπήκαν στην τελική ευθεία του ματς πηγαίνοντας γκολ – γκολ μέχρι το τέρμα της Τριχά η οποία έδωσε προβάδισμα δύο τερμάτων στην Εθνική ένα λεπτό πριν το τέλος διαμορφώνοντας το τελικό 13-11.

ΕΛΛΑΔΑ – ΚΙΝΑ 13-11

Οκτάλεπτα: 2-4, 2-3, 5-2, 4-2.

ΕΛΛΑΔΑ (Αλεξία Καμμένου): Διαμαντοπούλου, Τριχά 1, Χυδηριώτη 2, Ελευθεριάδου 5, Μαργαρίτα Πλευρίτου, Ξενάκη 1, Νίνου, Ελληνιάδη, Σιούτη, Βασιλική Πλευρίτου 1, Γιαννοπούλου 1, Μυριοκεφαλιτάκη 2, Σταματοπούλου.

ΚΙΝΑ (Χάρης Παυλίδης): Ντονγκ, Ζονγκ, Ζινγκ Γιαν 1, Ξιόνγκ 1, Ζάι 1, Σιούν Βανγκ 2, Ντενγκ 1, Ξουάν Βανγκ, Σίγια Γιαν 2, Νονγκ 2, Τσεν, Ζανγκ 1, Ντου.

Διαιτητές: Μπλανσάρ (Γαλλία), Βαρκόνι (Ουγγαρία)

Η Βαθμολογία:

1.Ισπανία 8

2. ΕΛΛΑΔΑ 6

………………………

3. Αυστραλία 0

4. Κίνα 0

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Πόλο