fbpx

World Aquatics: Έρχονται μεγάλες αλλαγές στο άθλημα – Υποχρεωτικά τα πέναλτι μετά από ισοπαλία

World Aquatics: Έρχονται μεγάλες αλλαγές στο άθλημα – Υποχρεωτικά τα πέναλτι μετά από ισοπαλία

Έρχονται πολύ σημαντικές αλλαγές για το πόλο από την Παγκόσμια Ομοσπονδία υγρού στίβου (World Aquatics), η οποία ανακοίνωσε νέους κανονισμούς για τις διοργανώσεις του αθλήματος.

Συγκεκριμένα οι… μεταγραφές στις Εθνικές ομάδες αλλάζουν ολοκληρωτικά, με την World Aquatics να ανακοινώνει πως το διάστημα που θα πρέπει να μεσολαβεί για κάποια μετακίνηση θα είναι τα τρία χρόνια. Ο παραπάνω κανονισμός δεν ισχύει μόνο σε περιπτώσεις που ένας αθλητής έχει εκπροσωπήσει μια χώρα αποκλειστικά σε διοργανώσεις μικρών ηλικιών, καθώς τότε ο χρόνος αναμονής είναι το ένα έτος.

Αυτός ο κανονισμός τέθηκε σε ισχύ στις 23 Φεβρουραίου, ωστόσο η World Aquatics δίνει ένα περιθώριο μεταβατικής περιόδου μέχρι το τέλος του 2023, για όσους αθλητές είχαν ξεκινήσει τη διαδικασία αλλαγής εθνικότητας πριν από αυτή την ημερομηνία.

Μια άλλη σημαντική αλλαγή είναι ότι η ισοπαλία, πλέον, δεν θα υφίσταται σε καμία διοργάνωση, με τα πέναλτι να γίνονται υποχρεωτικά αν προκύπτει τέτοιο αποτέλεσμα στον κανονικό αγώνα.

Δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμα, ωστόσο, εάν ο κανονισμός αυτός θα τεθεί σε ισχύ στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Φουκουόκα ή σε κάποια άλλη διοργάνωση.

Όπως γνωρίζουμε, στην προηγούμενη έκδοση του World League, δεν υπήρχε ισοπαλία και τα παιχνίδια κρίνονταν στα πέναλτι, ενώ στο νεότευκτο World Cup, εάν ένα παιχνίδι πήγαινε στα πέναλτι, τότε η νικήτρια ομάδα έπαιρνε 2 βαθμούς και η ηττημένη έναν.

Υπενθυμίζεται, εξάλλου, ότι έως τώρα στα Παγκόσμια ή τους Ολυμπιακούς Αγώνες ο νικητής στην κανονική διάρκεια έπαιρνε δύο βαθμούς και στην ισοπαλία έναν (στην ήττα μηδέν). Αντίθετα, στη LEN, ο νικητής παίρνει τρεις βαθμούς, η ισοπαλία δίνει έναν.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Πόλο