fbpx

Γιάννης Παπαγιαννάκης: Κι άλλος ένας ήρωας στα Τέμπη από τον υγρό στίβο (pics)

Γιάννης Παπαγιαννάκης: Κι άλλος ένας ήρωας στα Τέμπη από τον υγρό στίβο (pics)

Δεδομένη είναι για τον Γιάννη Παπαγιαννάκη η αλληλεγγύη και η αυτοθυσία. Ο παλιός διεθνής πολίστας και νυν προπονητής υδατοσφαίρισης του ΠΑΟΚ (υπεύθυνος των υποδομών και συνεργάτης του Θοδωρή Χατζηθεοδώρου στην ανδρική ομάδα) είναι διασώστης της ΕΜΑΚ και κλήθηκε μαζί με τον Έκτορα, τον διασωστικό σκύλο της υπηρεσίας, να βοηθήσουν στο σημείο της σύγκρουσης των δύο τρένων στα Τέμπη, με τις έρευνες να συνεχίζονται και τους συγγενείς και τις αρχές να αναζητούν ακόμα για επιζώντες και αγνοούμενους επιβάτες ανάμεσα στα συντρίμμια.

Ο Γιάννης υπηρετεί στην ΕΜΑΚ 23 χρόνια, έχει πάρει μέρος σε αμέτρητες αποστολές, σε διασώσεις σε βουνό, σε φυσικές καταστροφές. Είναι και ο συνοδός του διασωστικού σκυλιού του Έκτορα. Χωρίς αυτόν δεν πάει πουθενά. Ο Παπαγιαννάκης παραδέχτηκε ότι στην πολυετή καριέρα του δεν έχει δει τέτοια εικόνα καταστροφής σπό κοντά.

Ο ίδιος μας λέει: «Είναι κάτι σοκαριστικό. Δεν έχω λόγια. Κάναμε ό,τι μπορούσαμε μαζί με τον Έκτορα, μαζί με τους άλλους συναδέλφους, βοηθήσαμε και σώσαμε ανθρώπους, αλλά η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη με αυτό που αντικρύζεις στις άσχημες περιπτώσεις αυτών που δεν σώθηκαν. Ήταν να πάμε και στην Τουρκία μετά τους καταστροφικούς σεισμούς, αλλά τελευταία στιγμή ακυρώθηκε το ταξίδι μας. Είναι η δουλειά μας και οι λέξεις αλληλεγγύη και αυτοθυσία είναι για μας αυτονόητη κατάσταση σε κάθε περιστατικό».

Άλλος ένας ήρωας, λοιπόν, άλλο ένα παλικάρι από τον χώρο του υγρού στίβου, μετά τον φοιτητή και κολυμβητή Ανδρέα Αλικανιώτη, που βοήθησε να σωθούν ζωές στο σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών.

https://kolymvisi.apexsports.gr/2023/03/02/andreas-alikaniotis-proin-protathlitis-kolymvisis-o-iroas-ton-tempon-ti-eipe-gia-tis-stigmes-pou-sygklonisan/
Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Πόλο