fbpx

Αλέξανδρος Γούνας: «Να κάνουμε και την άλλη μισή δουλειά στη Βουδαπέστη»

Αλέξανδρος Γούνας: «Να κάνουμε και την άλλη μισή δουλειά στη Βουδαπέστη»

Στον συγκλονιστικό πρώτο ημιτελικό του Euro Cup και μέσα στην καυτή ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι οπαδοί του, ο Πανιώνιος νίκησε τη Βάσας με 9-8 και θα πάει με αυτό το μικρό προβάδισμα στη ρεβάνς στην Ουγγαρία, αποφασισμένος να το υπερασπιστεί και να πάρει την ιστορική πρόκριση στον τελικό.

Ο αρχηγός του Πανιωνίου Αλέξανδρος Γούνας λειτούργησε για άλλη μια φορά ως ηγέτης και «λυτρωτής» στη σπουδαία αυτή νίκη – αφού εκτός από τη συνολική συνεισφορά του σε άμυνα και επίθεση (4 γκολ), ήταν αυτός που πήρε πάνω του την υπόθεση νίκη και στα 1.6 δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη σκόραρε και αποθεώθηκε από ολόκληρο το κατάμεστο κολυμβητήριο για το νικητήριο γκολ. Στις δηλώσεις του ήταν σαφής, ότι η δουλειά δεν έχει τελειώσει ακόμα και πρέπει αυτό να γίνει στη Βουδαπέστη. Παράλληλα έδωσε και το συλληπητήριο μήνυμά του για τα θύματα του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

«Πετύχαμε μια μεγάλη νίκη στη Νέα Σμύρνη, απέναντι σε μια ομάδα πολύ δυνατή και υπερπλήρης, με τεράστιο μπάτζετ. Χαρήκαμε φυσικά πολύ με το αποτέλεσμα και στόχος μας είναι ο τελικός… όμως η δουλειά δεν έχει τελειώσει ακόμα. Πρέπει να πάμε στην Βουδαπέστη και να παρουσιαστούμε το ίδιο έτοιμοι και το ίδιο παθιασμένοι, να παίξουμε ακόμα καλύτερα και να κάνουμε την υπόλοιπη μισή δουλειά.

Θεωρώ ότι αδικηθήκαμε στη φάση με το γκολ που δεν μέτρησε, όμως παραμείναμε ψύχραιμοι, παρά το γεγονός ότι αυτή η διαιτητική απόφαση ήταν καθοριστική, καθώς θα μπορούσαμε να είχαμε βρεθεί μπροστά στο σκορ και καταλήξαμε αμέσως μετά να μείνουμε πίσω. Οπότε ναι, κατά κάποιον τρόπο έκρινε το παιχνίδι, γιατί παρόλο που κερδίσαμε θα μπορούσαμε να είχαμε πάρει μια μεγαλύτερη διαφορά ενδεχομένως.

Σε γενικές γραμμές μπήκαμε πολύ καλά στο παιχνίδι, δείξαμε συγκέντρωση και διαχειριστήκαμε σωστά πολλές φάσεις. Προσωπικά θεωρώ, ότι ο ψυχολογικός παράγοντας ήταν ο πιο σημαντικός στο παιχνίδι και η θέληση που είχαμε, η ενέργεια που δείξαμε. Όλα τα παιδιά ήταν υπέροχα με πρώτο τον τερματοφύλακά μας Κώστα Λιμαράκη.

Θα επαναλάβω ότι ναι, κάναμε μια πολύ μεγάλη νίκη, ένα μεγάλο βήμα – όμως ο ημιτελικός έχει δυο παιχνίδια και οκτώ οκτάλεπτα… όχι τέσσερα. Είναι κρίσιμο να πάμε με το ίδιο καθαρό μυαλό στην έδρα της Βάσας και να δείξουμε ένα εξίσου καλό πρόσωπο με σήμερα – που πράγματι είναι μια από τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές μας νίκες. Η δουλειά δεν έχει τελειώσει ακόμη.

Θέλω να πω ότι παρά το γεγονός ότι ήμασταν αναγκασμένοι να παίξουμε σήμερα το ευρωπαϊκό αυτό ματς, η σκέψη μας ήταν και είναι στο τραγικό συμβάν στα Τέμπη, για το οποίο θέλω να εκφράσω την οδύνη μου και τα βαθιά συλληπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων, αλλά και την ευχή να μην επαναληφθούν ποτέ τέτοια περιστατικά στο μέλλον».

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Πόλο