fbpx

Γιώργος Κατσούλης: Αποχαιρετισμοί ανθρώπων και φορέων του υγρού στίβου στον μεγάλο δάσκαλο

Γιώργος Κατσούλης: Αποχαιρετισμοί  ανθρώπων και φορέων του υγρού στίβου στον μεγάλο δάσκαλο

Για το μεγάλο ταξίδι στην αιωνιότητα έφυγε την Τετάρτη (22/2) ο σπουδαίος προπονητής και μεγάλος δάσκαλος του πόλο Γιώργος Κατσούλης, πολύ πρόωρα, μόλις στα 60 του χρόνια, νικημένος από τον καρκίνο και σκόρπισε θλίψη σε όλον τον κόσμο του υγρού στίβου.

Ας δούμε κάποιους από τους αποχαιρετισμούς ανθρώπων και φορέων, πλην του Ολυμπιακού που σας παρουσιάσαμε νωρίτερα, στον Γιώργο Κατσούλη:

Σταυρούλα Αντωνάκου (παγκόσμια πρωταθλήτρια, πρώην βουλευτής και νυν Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά:

Εκείνη την μέρα μου έλεγες να παίξω,σου έλεγα έχω δέκατα…(φωτό)
Η πισίνα στην Πάτρα ‘πάγος’.
Επέμενες και σου υπενθύμισα πόσο θα τσαντιζόσουν εάν την Δευτέρα έχανα την προπόνηση!
Μου είπες ‘πέσε τώρα’.
Δεν απάντησα.Ποτέ δεν συνέχιζα την κουβέντα,όταν είχες αυτό το βλέμμα,άλλωστε…Ήξερα ότι όλα τα είχες μελετήσει και αναλύσει,αλλά και ότι θα πέρναγε στο τέλος το δικό σου!
Προς στιγμήν,όμως,είχα νεύρα μαζί σου γιατί ως φαβορί θα κερδίζαμε.
Έπαιξα μόνο δέκα λεπτά,με νεύρα μαζί σου.
Βγαίνοντας στον πάγκο,με αγκαλιάζεις…
Εκείνη την στιγμή δεν κατάλαβα το γιατί.
Πότε δεν ήσουν εκδηλωτικός…
Μου είπες στο αυτί ‘σήμερα έπρεπε να γράψεις ιστορία.’
Εκείνη την στιγμή ήμουν η πρώτη σκόρερ όλων των εποχών στην Α1…
9 χρόνια πριν με είχες πείσει,σε τρία λεπτά,να μην τα παρατήσω…
Ύστερα..
Το 2014,σου είπα ‘Γιώργο σκέφτομαι ότι ήρθε η ώρα να σταμάτησω’
Μου χαμογέλασες και μου είπες ‘κάτι δικά μας’.
Σπάνιο αλλά τόσο ιδιαίτερο όταν χαμογελούσες.
Πάντα έβλεπες δυο φάσεις μετά…

Δεν καταλάβαινα νωρίς το μεσημέρι γιατί με καλούσαν επίμονα κάποιοι άνθρωποι.
Η Φιλιώ έγραψε ‘πάρε με πρέπει να το μάθεις από μένα και όχι ξαφνικά.’
Την ‘καψούρα’ μας την γνώριζαν λίγοι και ‘καλοί’.
Με δάμασες.Με εξέλιξες και με ολοκληρώσες ως αθλήτρια.
Σε έκανα να χαμογελάς συχνά…
Πειραιώτικη σχέση αγάπης,μεταξύ μας.
Με μπέσα και ουσία.
Η απώλεια σου παίρνει και κάτι σημαντικό δικό μας και δικό μου,μαζι της.

Η ‘Σταυρου’ σου,’τρελέ’δάσκαλε George μας.

ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ (νυν ομοσπονδιακή προπονήτρια και πρώην παίκτρια και αργυρή ολυμπιονίκης):

Όταν συναντηθήκαμε πριν 2 μήνες με τα κορίτσια της ομάδας μας χάρηκα πολύ που ήρθες . Περάσαμε όμορφα , γελάσαμε, θυμηθήκαμε όμορφες στιγμές ,τα πρώτα χρόνια στον Ολυμπιακό που μαζί ξεκινήσαμε …. μου είπες πως όλα θα πάνε καλά και ήθελα πολύ να σε πιστέψω… Γιώργο, υπήρξες ο πρώτος μου προπονητής , δάσκαλος για όλους εμάς μα και φίλος αγαπημένος , άνθρωπος με χαρακτήρα ακέραιο . Θα σε θυμάμαι πάντα με πολλή αγάπη . Σου οφείλω πολλά αγαπημένε Γιώργο καλό ταξιδι ………

ΕΥΗ ΜΩΡΑΙΤΙΔΟΥ (αργυρή ολυμπιονίκης):

Έφυγες νωρίς Γιώργο και είχες τόσα να δώσεις στα νέα παιδιά! Είχες ένα μοναδικό πάθος και επιμονή να μας κάνεις καλύτερες. Εγώ προσωπικά ήμουν μαζί σου και στον ΑΝΟ Γλυφάδας και στον ΝΟ Βουλιαγμένης σε όλες τις επιτυχίες μας σένα αρχιτέκτονα. Κοντά σου ένιωσα κι εγώ σπουδαία.

ΕΛ.Β.Υ.Σ (Έλληνες βετεράνοι υγρού στίβου):

«Δυστυχώς «έφυγε» από την ζωή ο πρώην υδατοσφαιριστής και προπονητής Γιώργος Κατσούλης, νικημένος από την επάρατη νόσο! Για πολλούς αθλητές / τριες, υπήρξε ο δάσκαλος, εκείνος που τους / τις γαλούχησε με τις γνώσεις και το μεράκι του. Αγωνίσθηκε στην ανδρική ομάδα πόλο του Ολυμπιακού από το 1978 έως το 1990. Στην συνέχεια ακολούθησε μια επιτυχημένη προπονητική καριέρα, στην αρχή ως βοηθός προπονητής της ανδρικής ομάδας πόλο του Ολυμπιακού και αργότερα ως προπονητής των γυναικείων ομάδων πόλο του Ολυμπιακού, της Γλυφάδας, της Βουλιαγμένης, του Εθνικού, του Πανιωνίου. Το 1988 ανέλαβε την δημιουργία της ομάδας πόλο γυναικών του Ολυμπιακού και παρέμεινε στον πάγκο της έως το 1993, βάζοντας τις βάσεις για την μετέπειτα επιτυχημένη πορεία της ερυθρόλευκης ομάδας.

Πανελλήνια Πρωταθλήματα κατέκτησε με τις γυναικείες ομάδες πόλο της Γλυφάδας και Βουλιαγμένης. Με την γυναικεία ομάδα πόλο της Βουλιαγμένης κατέκτησε το ΛΕΝ Τρόφι (2002-2003) και με την γυναικεία ομάδα της Γλυφάδας έφθασε στον τελικό του ΛΕΝ Τρόφι. Το 2016-2017, ως βοηθός προπονητή της γυναικείας ομάδας του Ολυμπιακού, κατέκτησε τον Τελικό της Ευρωλίγκας, Οι Έλληνες Βετεράνοι του Υγρού Στίβου εκφράζουν την θλίψη τους και τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια στην οικογένειά του».

ΛΑΜΠΡΟΣ ΑΝΤΙΟΧΟΣ (πρώην διεθνής υδατοσφαιριστής):

Καλό ταξίδι Φίλε Γιώργο, Απο την πρώτη μέρα που βρεθήκαμε στο Παπαστράτειο και ανέλαβες να με μάθεις τα κατατόπια στον Πειραιά έκανα έναν παντοτινό ανιδιοτελή φίλο και δάσκαλο. Για μάς δεν “φεύγεις”, έχεις πάει κάπου διακοπές στα μέρη τα ωραία που πάντα μας ταξίδευες στις φοβερές φωτό που ανέβαζες…ΑΘΑΝΑΤΟΣ!!!!

ΣΟΦΙΑ ΚΟΡΩΝΑΙΟΥ (κολυμβήτρια του Ολυμπιακού):

Καλό ταξίδι αγαπημένε coach…. νιώθω πολύ τυχερή που σε είδαμε και σε αποχαιρετήσαμε με τον καλύτερο τρόπο…… όπως ξεκινησαμε…..

ΝΙΚΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ (πρώην Ομοσπονδιακός τεχνικός):

Πρίγκηπα έφυγες νωρίς και έχει τρελαθεί ένα ολόκληρο άθλημα που σε αγάπησε και το αγάπησες καλό ταξίδι να έχεις θα σε σκεφτόμαστε παντα.

Θοδωρης Πλατάνου (επίτιμος πρόεδρος ΣΕΠΥ και καθηγητης του ΤΕΦΑΑ):

Κρίμα, Θλίψη. Τόσο νέος, και δυνατός, με ψυχή έφηβου ο Γιώργος. Ασυμβίβαστος και παλικάρι. Καλό του ταξίδι. Συλλυπητήρια στους δικούς του.

ΣΕΠΥ (Σύνδεσμος Ελλήνων Προπονητών Υδατοσφαίρισης). Δείτε τη συγκεκριμένη ανάρτηση στο fb:

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Πόλο