fbpx

Σεισμός στην Τουρκία: Όλοι δίπλα στη “δικιά μας” Κούμπρα Κους (pics)

Σεισμός στην Τουρκία: Όλοι δίπλα στη “δικιά μας” Κούμπρα Κους (pics)

Ο φονικός και καταστροφικός σεισμός, από τους μεγαλύτερους που έγιναν ποτέ στον πλανήτη, άφησε ερείπια και χιλιάδες ανθρώπινα θύματα στη Νοτιοανατολική Τουρκία, στα σύνορα με τη Συρία. Στιγμές αποκάλυψης. Χιλιάδες οι αγνοούμενοι. Εκατοντάδες χιλιάδες.

Πείνα, δυστυχία, κρύο, θλίψη, οδύνη, οικογενειακές τραγωδίες. Ο κόσμος δοκιμάζεται και όλη η υφήλιος στέκεται στο πλευρό του. Ανάμεσά τους – φυσικά – στα πρόσωπα που δοκιμάζονται και πρωταγωνιστές του αθλητισμού. Μεταξύ αυτών και η Κούμπρα Κους, η Τουρκάλα παίκτρια της υδατοσφαίρισης που αγωνίστηκε στην Ελλάδα με το σκουφάκι της Λάρισας, του Εθνικού και της ΑΕΚ.

Η αθλήτρια αγωνίζεται φέτος στη Σμύρνη, απέφυγε την περιπέτεια, αλλά η οικογένεια της δοκιμάστηκε. Το σπίτι της κατέρρευσε. Οι γονείς της σώθηκαν από θαύμα. Ζουν κάτω από τραγικές συνθήκες στην πόλη Χατάι. Το αεροδρόμιο δεν λειτουργεί και η ίδια δεν είναι εύκολο να βρεθεί δίπλα στους οικείους της. Όλοι μας βρισκόμαστε στο πλευρό της. Πολύ κοντά της, δίπλα της, είναι η οικογένεια του προπονητή Βαγγέλη Πάτερου, ο οποίος τα τελευταία χρόνια εργάστηκε στην Τουρκία και διατηρεί άριστες σχέσεις με πολύ κόσμο της τουρκικής υδατοσφαίρισης.

Η Χριστίνα Κώτσια, η Κική Στρατιδάκη, η Αναστασια Λούδη, η Μαριάννα Μαστρόκαλου, η Πασκάλ Κάσεϊ, πρώην συναθλήτριές της και όχι μόνο, βρήκαν τρόπους για να στηρίξουμε την οικογένεια της Κούμπρα, η οποία πληγώθηκε από τους σεισμούς και η κατάσταση είναι πάρα πολύ δύσκολη. Η ίδια δεν βρισκόταν στην περιοχή, ωστόσο η οικογένεια της σώθηκε από θαύμα καθώς το σπίτι της κατέρρευσε. Οι γονείς της έχουν χάσει τα πάντα και ζουν υπό τραγικές συνθήκες, μεταξυ φυσικά εκατοντάδων ανθρώπων που υποφέρουν.

Ακολουθεί το κείμενο των συναθλητριών της και οι τρόποι που μπορούμε όλοι μας να βοηθήσουμε: 

«Έκκληση για βοήθεια.

Ας βοηθήσουμε την Κούμπρα και την οικογένεια της.

Τις τελευταίες μέρες έχουμε όλοι συγκλονιστεί από τον φονικό σεισμό στην Τουρκία. Η σκέψη μας είναι με τις οικογένειες των χιλιάδων ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους καθως και με τους εκατοντάδες χιλιάδες αβοήθητους πληγέντες.

Η φίλη μας και συναθλήτρια μας, Kubra Kus, η οποία αγωνίστηκε στην Ελλάδα για τις ομάδες του Εθνικού, της Λάρισας και της ΑΕΚ, χρειάζεται τη βοήθεια μας καθώς η οικογένεια της είναι μία από τις οικογένειες που επλήγησαν από τον καταστροφικό σεισμό στην Τουρκία. Η ίδια δεν βρισκόταν στην περιοχή, ωστόσο η οικογένεια της σώθηκε από θαύμα καθώς το σπίτι της κατέρρευσε. Οι γονείς της έχουν χάσει τα πάντα και ζουν υπό τραγικές συνθήκες, μεταξυ φυσικά εκατοντάδων ανθρώπων που υποφέρουν.

Εάν θέλετε να βοηθήσετε την Κούμπρα και την οικογένεια της σε αυτή τη δύσκολη στιγμή, μπορέιτε να τη στηρίξετε οικονομικά μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής WISE (συνιστά αξιόπιστο σύστημα μεταφοράς χρημάτων με χαμηλή προμήθεια) ή μέσω της Western Union (σε τοπικό κατάστημα της επιλογής σας, όπου πιθανώς από αύριο 10/2, η προμήθεια θα είναι μηδενική, ενδεχόμενο για το οποίο θα σας ενημερώσουμε εκ νέου μόλις έχουμε οριστικοποιήσει την εν λόγω πληροφορία).

1. Εφαρμογή WISE

Θα σας πάρει 3-5 λεπτά να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό κατεβάζοντας την εφαρμογή στο κινητό σας.

Τα στοιχεία παραλήπτη που θα χρειαστείτε είναι τα εξής:

Όνομα: Kubra Kus

Email: [email protected]

IBAN: BE12 9675 4625 8492

Παρακάτω επισημαίνουμε ορισμένες επιπρόσθετες οδηγίες για τη διευκόλυνση σας όσον αφορά στη χρήση της WISE:

– Σας συστήνουμε να χρησιμοποιήσετε το διαβατήριο σας ως έγγραφο ταυτοποίησης καθώς η ελληνική ταυτότητα δεν αναγνωρίζεται από την εφαρμογή.

– Επίσης, η μεταφορά θα πρέπει να γίνει από ευρώ σε ευρώ. Προαπαιτούμενο βήμα για αυτην την επιλογή συνιστά η συμπλήρωση των προσωπικών σας στοιχείων, επιλογή την οποία θα βρείτε στα «settings».

2. Western Union

Για την κατάθεση χρημάτων στο πλησιέστερο κατάστημα Western Union που θα βρείτε, θα χρειαστείτε την ταυτότητα σας και το όνομα του παραλήπτη (Kubra Kus). Θα σας δοθούν δυο κωδικοί, τους οποίους θα χρειαστεί η Κούμπρα για την παραλαβή των χρημάτων στην Τουρκία. Τους κωδικούς μπορείτε να τους στείλετε απευθείας στο email της: [email protected]

(Η Κουμπρα μπορεί να παραλάβει το χρηματικό ποσό είτε σε ευρώ είτε σε Τουρκική λίρα).

Για οποιαδήποτε περαιτέρω διευκρίνιση μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω τηλεφώνου: 69844189296945759227.

Ας βοηθήσουμε την Κούμπρα σε αυτή τη δύσκολη στιγμή».

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Πόλο