fbpx

Πανιώνιος, Euro Cup, κλήρωση: Ουγγρικό μεγαθήριο η αντίπαλος στα ημιτελικά

Πανιώνιος, Euro Cup, κλήρωση: Ουγγρικό μεγαθήριο η αντίπαλος στα ημιτελικά

Την πολύ ισχυρή Βάσας από την Ουγγαρία, μια ομάδα με τεράστια ιστορία και διακρίσεις στο άθλημα, θα αντιμετωπίσει στα ημιτελικά του LEN Euro Cup ο Πανιώνιος. Έτσι η ομάδα του Κώστα Δήμου θα έχει ομολογουμένως δύσκολο έργο όσον αφορά στην πρόκρισή της στον διπλό τελικό της διοργάνωσης.

Η κλήρωση των ημιτελικών πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη (9/2) το μεσημέρι, με τον «Ιστορικό» να μη στέκεται ιδιαίτερα τυχερός, όμως στους «4» μιας μεγάλης διοργάνωσης δεν υπάρχει κανένα εύκολο εμπόδιο. Στο έτερο ζευγάρι, οι δύο ιταλικές ομάδες, Σαβόνα (πρώην ομάδα του αρχηγού του Πανιωνίου Αλέξανδρου Γούνα) και Τριέστε, θα αναμετρηθούν για το εισιτήριο που σε βάζει στον τελικό.

Ο Πανιώνιος θα υποδεχθεί τη Βάσας στο πρώτο παιχνίδι την 1η ημέρα του Μαρτίου και ο επαναληπτικός στη Βουδαπέστη είναι προγραμματισμένος για τις 22/3. Υπενθυμίζουμε ότι ο «Ιστορικός» παλεύει για να φθάσει στον 3ο ευρωπαϊκό τελικό της ιστορίας του, μετά το 2009 και το 2011, εκεί όπου είχε ηττηθεί από τη Ζέντες την πρώτη φορά και τη Σαβόνα τη δεύτερη.

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΒΑΣΑΣ

Η Βάσας, την οποία καθοδηγεί ο θρύλος της σερβικής υδατοσφαίρισης, ο Σλόμπονταν Νίκιτς (άλλοτε παίκτης του Ολυμπιακού), έχει κατακτήσει -ανάμεσα στα άλλα- και δύο φορές το Champions League το 1980 και το 1985, τρία Κυπελλα Κυπελλούχων, ένα LEN Super Cup, 18 πρωταθλήματα και 15 Κύπελλα Ουγγαρίας. Τα τελευταία χρόνια, πάντως, τερματίζει πίσω από τις άλλες μεγάλες δυνάμεις του ουγγρικού πόλο, Φερεντσβάρος και Όρβοσι.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Πόλο