fbpx

Γενηδουνιάς στο ApexSports.gr: «Κάθε τίτλος είναι ξεχωριστός – Και τώρα Champions League και πρωτάθλημα» (pics)

Γενηδουνιάς στο ApexSports.gr: «Κάθε τίτλος είναι ξεχωριστός – Και τώρα Champions League και πρωτάθλημα» (pics)

Ο Ντίνος Γενηδουνιάς ήταν ο κορυφαίος του Ολυμπιακού στο Stoiximan Final-4 του Κυπέλλου Ελλάδας, αναδείχθηκε δίκαια MVP του τουρνουά και φυσικά πρωταγωνίστησε τόσο στον νικηφόρο ημιτελικό με τον ΝΟ Βουλιαγμένης, όσο και στην εύκολη νίκη του στον τελικό, στην Πάτρα, με 14-4 επί του Παναθηναϊκού.

Ο διεθνής άσος -ασημένιος Ολυμπιονίκης και χάλκινος παγκόσμιος πρωταθλητής- και αρχηγός των ερυθρολεύκων του Πειραιά, εκτός από MVP, αναδείχθηκε και πρώτος σκόρερ στη διοργάνωση με 7 γκολ, ενώ με τα τρία που σημείωσε στον τελικό ανέβηκε στη δεύτερη θέση όλων των εποχών στους σκόρερ των τελικών.

Στις δηλώσεις του στο ApexSports.gr, ο Γενηδουνιάς τόνισε πως όλοι οι τίτλοι είναι σημαντικοί, έδωσε το σύνθημα για ανάλογη συνέχεια σε Champions League και πρωτάθλημα και σχολίασε το γεγονός ότι ενώ ο Ολυμπιακός δεν είχε πάρει ούτε ένα κύπελλο μέχρι την άνοιξη του 1992, από τότε και μέχρι σήμερα, δηλαδή μέσα σε 31 χρόνια έχει κατακτήσει 24 και είναι πολυνίκης του θεσμού. Αναλυτικά τα όσα μας είπε:

«Κάθε τίτλος είναι σημαντικός, είναι ξεχωριστός. Είμαστε χαρούμενοι που κατακτήσαμε το πρώτο τρόπαιο της χρονιάς, τον πρώτο στόχο. Στον τελικό δεν πιάσαμε τόσο υψηλή απόδοση, δεν βοήθησε πολύ και ο αντίπαλος.

Εμείς κάναμε τη δουλειά μας, είμαστε ευχαριστημένοι, αλλά τώρα, τα κεφάλια κάτω, γιατί μας περιμένουν τα παιχνίδια του Champions League. Εκεί και στο πρωτάθλημα στρέφουμε πλέον τα βλέμματα και εστιάζουμε την προσπάθειά μας, για να πάρουμε και αυτούς τους τίτλους.

Το γεγονός της συλλογής τροπαίων τα τελευταία χρόνια είναι εντυπωσιακό και το ότι μέσα σε 31 χρόνια έχει μαζεμένα 24 Κύπελλα Ελλάδας. Όμως, αυτό οφείλεται στη σπουδαία και μεθοδική δουλειά που γίνεται στον ερασιτέχνη Ολυμπιακό.

Όσο για τις προσωπικές μου διακρίσεις, δηλαδή MVP εδώ και δεύτερος σκόρερ στην ιστορία των τελικών Κυπέλλου, είμαι πολύ χαρούμενος, είναι τιμητικό, αλλά θέλω να πω ότι πάνω απ’ όλα η δουλειά είναι ομαδική».

Οι Κορυφαίοι Μπόμπερ των Τελικών:

19 Αφρουδάκης Γιώργος (6 Ολυμπιακός, 12 ΝΟ Βουλιαγμένης 1 Παναθηναϊκός) και Χατζηθεοδώρου Θόδωρος (Ολυμπιακός)

18 Γενηδουνιάς Ντίνος (Ολυμπιακός)

16 Μυλωνάκης Μανώλης (4 ΝΟ Βουλιαγμένης, 2 Εθνικός, 10 Ολυμπιακός)

16 Ντόσκας Γιώργος (Ολυμπιακός)

Σ.Σ.: Στην κεντρική φωτο ο Ντίνος Γενηδουνιάς παραλαμβάνει το βραβείο του MVP από τον “Νουρέγιεφ” του μπάσκετ, τον κορυφαίο Πατρινό Κώστα Πετρόπουλο.

Το βραβείο του πρώτου σκόρερ παρέλαβε από τον παλιό διεθνή πολίστα του ΝΟ Πατρών και νυν πρόεδρο της Περιφερειακής Επιτροπής Πελοποννήσου της ΚΟΕ Μάκη Γεωργαρά.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Πόλο