fbpx

Πανιώνιος: Πρόκληση, αλλά και μεγάλη ευκαιρία, η κόντρα με Οραντέα στα προημιτελικά του Euro Cup

Πανιώνιος: Πρόκληση, αλλά και μεγάλη ευκαιρία, η κόντρα με Οραντέα στα προημιτελικά του Euro Cup

Απολύτως εφικτή φαντάζει η υπόθεση – πρόκριση της ανδρικής ομάδας πόλο του Πανιωνίου στους “4” του ευρωπαϊκού κυπέλλου Euro Cup κόντρα στην Οραντέα, την οποία αντιμετωπίζει απόψε στη Νέα Σμύρνη στον πρώτο μεταξύ τους προημιτελικό

Οι κυανέρυθροι του Κώστα Δήμου αντιμετωπίζουν σήμερα Τετάρτη (25/1) το βράδυ (20:00) τη ρουμανική Οραντέα στο πρώτο από τα δύο παιχνίδια της προημιτελικής φάσης που θα δώσουν το εισιτήριο πρόκρισης για τα ημιτελικά της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης της LEN, του Euro Cup.

Οι εξέδρες του κολυμβητηρίου της Νέας Σμύρνης αναμένεται να είναι κατάμεστες και η ελληνική ομάδα εμφανίζεται σε πολύ καλή κατάσταση αυτόν τον καιρό. Η περίπτωση της ρουμανικής ομάδας, ως αντιπάλου, αποτελεί πρόκληση, αλλά παράλληλα φαντάζει ως μια μεγάλη ευκαιρία για να μπορέσει ο Πανιώνιος να κάνει το παραπάνω βήμα στην Ευρώπη και να μπει στην ελίτ του Euro Cup, καθώς σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί φόβητρο.

H Οραντέα εδρεύει στην ομώνυμη πόλη στα βορειοδυτικά της Ρουμανίας, στα σύνορα με την Ουγγαρία. Αποτελεί μια από τις παραδοσιακές δυνάμεις στην υδατοσφαίριση της χώρας και ήταν φιναλίστ στο Euro Cup το 2017. Έχει στο ρόστερ της κάμποσους από τους διεθνείς Ρουμάνους και τη φετινή περίοδο μετείχε αρχικά στο Champions League, φθάνοντας μέχρι τα πλέι οφ, αλλά γνώρισε δύο ήττες από τη Γιαντράν Σπλιτ και συνέχισε στο Euro Cup.

Στη φάση των «16» και στη ρουμανική κόντρα έπαιξε κόντρα στη Στεάουα, πήρε την ισοπαλία 8-8 στο Βουκουρέστι και στον επαναληπτικό επικράτησε με 10-6, εξασφαλίζοντας την πρόκριση.

Ο προπονητής του Πανιωνίου, Κώστας Δήμου δήλωσε για την ευρωπαϊκή αναμέτρηση με την Οραντέα: «Είμαστε έτοιμοι, έχουμε προετοιμαστεί κι είμαστε αισιόδοξοι. Θεωρώ ότι είναι το πρώτο βήμα, αλλά το παιχνίδι είναι αναγωνιστικό μιας και οι ομάδες δε γνωρίζονται. Γενικά είμαστε αισιοδόξοι για να πετύχουμε τον στοχό μας και βρεθούμε στους “4”».

Ο αρχηγός του Πανιωνίου, Αλέξανδρος Γούνας, εξάλλου, τόνισε: «Για εμάς είναι μια πολύ μεγάλη πρόκληση που πρέπει να διαχειριστούμε. Η Οραντέα φέτος έχει δείξει ένα πάρα πολύ καλό πρόσωπο στην Ευρώπη. Όσον αφορά το παιχνίδι θεωρώ πως έχουμε όλα τα φόντα για να είμαστε ανταγωνιστικοί και θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο».

Τα άλλα τρία ζευγάρια των προημιτελικών:

Βάσας – Σάμπατς

Σόλνοκ – Τριέστε

Τουρκουά – Σαβόνα

Οι επαναληπτικοί θα διεξαχθούν στις 8 Φεβρουαρίου.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Πόλο