fbpx

Ολυμπιακός – ΝΟ Βουλιαγμένης: Εμφύλιος για το Champions League η πρώτη τους φετινή κόντρα

Ολυμπιακός – ΝΟ Βουλιαγμένης: Εμφύλιος για το Champions League η πρώτη τους φετινή κόντρα

Με τον ελληνικό εμφύλιο να ξεχωρίζει στην 6η αγωνιστική της διοργάνωσης, συνεχίζεται η φάση των Ομίλων του Champions League πόλο Ανδρών. Το βράδυ της Τρίτης (24/1, 19:30) αναμετρώνται, στο Εθνικό κολυμβητήριο Πειραιά, ο Ολυμπιακός με τον ΝΟ Βουλιαγμένης, στο πλαίσιο του Α’ Ομίλου.

Θα είναι, μάλιστα, η πρώτη φετινή κόντρα μεταξύ των δύο κορυφαίων μονομάχων του ελληνικού πόλο, καθώς στην Α’ φάση του πρωταθλήματος της Α1 Ανδρών δεν ήταν στον ίδιο Όμιλο, για τη Β’ φάση δεν έχουν συναντηθεί ακόμα, ενώ κληρώθηκαν να αναμετρηθούν στον ημιτελικό του Final-4 του Κυπέλλου (3/2).

Οι ερυθρόλευκοι του Πειραιά προέρχονται από την ήττα εντός έδρας από την Μπαρτσελονέτα με 9-7 (χάνοντας έτσι το αήττητο που είχαν στη διοργάνωση), βρίσκονται στη 2η θέση της βαθμολογίας του Ομίλου και θέλουν να μείνουν ψηλά. Από την άλλη ο ΝΟΒ επικράτησε την προηγούμενη αγωνιστική με 13-12 της Γιαντράν Σπλιτ και κατάφερε να μπει στην πρώτη τετράδα της βαθμολογίας, που δίνει εισιτήριο για το Final-8. Αγωνιστικά προβλήματα δεν αντιμετωπίζει κανείς από τους δύο.

«Δεν πρόκειται να υποτιμήσουμε τον αντίπαλο, γνωρίζουμε την αξία του, θα παίξουμε σοβαρά και πειθαρχημένα και θα επιδιώξουμε να επιβάλουμε τον δικό μας ρυθμό», δηλώνει για το ματς απέναντι στον ΝΟΒ διεθνής περιφερειακός του Ολυμπιακού Αλέξανδρος Παπαναστασίου. Από την πλευρά του ΝΟ Βουλιαγμένης ο ασίσταντ κόουτς Γιώργος Κατσαούνης τονίζει: «Παίζουμε κόντρα σε μια ομάδα πολύ ποιοτική με αρκετές λύσεις και αντιλαμβανόμαστε την ιδιαιτερότητα του αγώνα κι ας μην έχουμε στις πλάτες μας την κούραση από κάποιο ταξίδι. Πιστεύω ότι θα γίνει ένα ενδιαφέρον παιχνίδι ανάμεσα στις δύο καλύτερες ελληνικές ομάδες».

Στο άλλο σημαντικό παιχνίδι του ομίλου κοντράρονται η ισπανική Μπαρτσελονέτα και η ιταλική Προ Ρέκο, στην Ισπανία, με τους γηπεδούχους να είναι πρώτοι με 15 βαθμούς και την Προ Ρέκο 3η με 12.

ΕΝΑΣ ΑΚΟΜΑ ΙΔΙΟΤΥΠΟΣ «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΕΜΦΥΛΙΟΣ»

Στον δεύτερο όμιλο ξεχωρίζει ακόμα ένας άλλου είδους «ελληνικός εμφύλιος», καθώς η ουγγρική Φερεντσβάρος του Στέλιου Αργυρόπουλου αντιμετωπίζει τη σερβική Νόβι Μπέογκραντ των Δημήτρη Σκουμπάκη και Άγγελου Βλαχόπουλου, με τους Σέρβους να είναι το φαβορί.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Τρίτη 24/1:

Ντιναμό Τιφλίδας – Αννόβερο (17:00)

Ολυμπιακός – ΝΟ Βουλιαγμένης (19:30)

Μπαρτσελονέτα – Προ Ρέκο (20:00)

Γιαντράν Σπλιτ – Ραντνίτσκι (20:00)

Τετάρτη 25/1:

Σπαντάου – Μπρέσια (20:30)

Σαμπαντέλ – Μαρσέιγ (20:30)

Όρβοσι – Γιουγκ (20:30)

Φερεντσβάρος – Νόβι Βελιγραδίου (21:45)

Οι Βαθμολογίες στους δύο ομίλους:

Α’ Όμιλος:

Μπαρτσελονέτα 15

Ολυμπιακός 12

Προ Ρέκο 12

ΝΟ Βουλιαγμένης 7

Ραντνίτσκι 7

Γιαντράν 6

Αννόβερο 0

Ντιναμό Τιφλίδας 0

Β’ Όμιλος:

Νόβι Βελιγραδίου 13

Μπρέσια 12

Φερεντσβάρος 9

Γιουγκ 7

Όρβοσι 5

Σπαντάου 5

Μαρσέιγ 4

Σαμπαντέλ 1

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Πόλο