fbpx

Νίκος Λουκάτος: Έφυγε από τη ζωή η “αλεπού των πάγκων” (pics)

Νίκος Λουκάτος: Έφυγε από τη ζωή η “αλεπού των πάγκων” (pics)

Μια εμβληματική μορφή της ελληνικής υδατοσφαίρισης, ένας θρυλικός αθλητής και προπονητής που μεγαλούργησε με τον ΝΟ Πατρών και τον Ολυμπιακού, έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 83 ετών. Ο Νίκος Λουκάτος αναχώρησε σήμερα Τετάρτη (11 Ιανουαρίου 2023) για το «αιώνιο ταξίδι» και η είδηση σκόρπισε θλίψη στον χώρο του πόλο. Νικήθηκε από την επάρατο νόσο, που τον ταλαιπώρησε τα τελευταία χρόνια.

Ένας άνθρωπος ορόσημο για τη «χρυσή» εποχή του Ναυτικού Ομίλου Πατρών, ένας εξαιρετικός τερματοφύλακας που έφθασε στην Εθνική Ανδρών και μετέπειτα πανέξυπνος προπονητής, που του αποδόθηκε το προσωνύμιο “αλεπού των πάγκων” και στον μεγάλο σύγχρονο Ολυμπιακό, με μεγάλη διαδρομή γενικότερα στον χώρο του υγρού στίβου.

Ο Νίκος Λουκάτος ξεκίνησε την καριέρα του ως τερματοφύλακας του Αχιλλέα Πατρών τη δεκαετία του 50. Στη συνέχεια υπηρέτησε, από την ίδια θέση, το τέρμα του ΝΟ Πατρών. Μετακόμισε στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, εκεί όπου δούλεψε για πέντε χρόνια με τον αδερφό του και αφού προηγουμένως οι γονείς του και ο ίδιος είχαν πουλήσει τον «Παρθενώνα», ένα ξενοδοχείο στην Πάτρα.

Το 74 ανέλαβε προπονητής στον ΝΟΠ, όπου έμεινε στο τιμόνι του μέχρι το 1976. Ακολούθησε άλλη μία διετία στον ίδιο σύλλογο, την περίοδο 1978 – 1980, για να φύγει στη συνέχεια στην Αθήνα και να κάνει προπονητική στην πρωτεύουσα.

Υπηρέτησε τον Ηλυσιακό, για κάποιο φεγγάρι ήταν στον ΝΟ Χαλκίδας, αλλά έμεινε για αρκετά χρόνια στον Ολυμπιακό, με τον οποίον κέρδισε πρωταθλήματα και κύπελλα τη δεκαετία του 90.

Μάλιστα, ήταν εκεί στο πρώτο ιστορικό Κύπελλο Ελλάδας που κατέκτησε ο Ολυμπιακός στις 3 Ιουνίου του 1992, με σκορ 9-8 και αντίπαλο τον ΝΟ Πατρών και με παίκτες τους Βολτυράκη, Βλάχο, Λούδη, Βενετόπουλο, Αρώνη, Κραβαρίτη, Τζίνη, Παυλίδη και τον νυν πρόεδρο της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας, Κυριάκο Γιαννόπουλο.

Παντρεύτηκε την Λίτσα με την οποία απέκτησε δυο γιους, τον Γιάννη και τον Δημήτρη. Ο Νίκος ξεχώριζε σε όλες τις παρέες του αθλήματος για τον αδαμάντινο χαρακτήρα του.

Γιαννόπουλος: «Εργάτης του αθλήματος»

Ο Πρόεδρος της ΚΟΕ Κυριάκος Γιαννόπουλος, αναφερόμενος στην απώλεια του Νίκου Λουκάτου, τόνισε: «Ο Νίκος Λουκάτος υπήρξε από τους εργάτες της ελληνικής υδατοσφαίρισης, την οποία και υπηρέτησε τόσο ως αθλητής, όσο και ως προπονητής με πλήρη ευσυνειδησία και προσφορά σημαντική. Τον αποχαιρετούμε με θλίψη. Τα θερμά μου συλλυπητήρια στους οικείους του».

Τον Νίκο Λουκάτο αποχαιρέτησε και ο Σύνδεσμος Ελλήνων Προπονητών Υδατοσφαίρισης (ΣΕΠΥ).

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Πόλο