fbpx

Ανασκόπηση Πόλο 2022 (1)

Ανασκόπηση Πόλο 2022 (1)

Κατέκτησε την ευρωπαϊκή κορυφή και σε διασυλλογικό επίπεδο το ελληνικό γυναικείο πόλο το 2022 και μάλιστα εις διπλούν

Πώς θα μπορούσε κανείς να μην υποκλιθεί στο κατόρθωμα της κατάκτησης και των δύο ευρωπαϊκών τροπαίων από ισάριθμες ελληνικές ομάδες και μάλιστα με αμφότερους τους τελικούς να διοργανώνονται στον Πειραιά, την έδρα των δύο ιστορικών ομάδων με την παράδοση στο άθλημα. Από τη μια, ο Ολυμπιακός, στέφθηκε πρωταθλητής Ευρώπης και το 2022, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, σε μια ομολογουμένως μεταβατική σεζόν η οποία όμως κύλησε χωρίς κανένα στραβοπάτημα και με το εντυπωσιακό αήττητο να διατηρείται. Η ομάδα του Αλεξάνταρ Τσίριτς δεν άφησε κανένα περιθώριο στο Final-4 του Πειραιά τον περασμένο Απρίλιο και κατέκτησε για 2η διαδοχική χρονιά την LEN Euroleague (πλέον Champions League).

Από την άλλη, ο Εθνικός Πειραιά που κατάφερε να σκαρφαλώσει και πάλι στην κορυφή της Ευρώπης μετά από 12 χρόνια, πανηγύρισε την κατάκτηση του LEN Trophy (πλέον Euro Cup), σε ένα επίσης δύσκολο πρώτο τρίμηνο του 2022. Συχνά, δεν γίνεται αντιληπτή η βαρύτητα μιας διάκρισης σε διοργανώσεις όπως το Champions League ή το Euro Cup γυναικών κι αυτό γιατί δεν έχει παραλληλιστεί η σημασία της κατάκτησης αυτών των τροπαίων, με την αντίστοιχη κατάκτησή τους σε δημοφιλέστερα σπορ. Παρόλα αυτά είδαμε πάλι το ελληνικό γυναικείο πόλο να σαρώνει και σε διασυλλογικό επίπεδο, να επιβεβαιώνει την ποιοτική σύσταση των Εθνικών ομάδων, να βάζει στο προσκήνιο την ελληνική προσέγγιση του αθλήματος και, φυσικά, να προσθέτει κύρος στους αθλητές, αθλήτριες και τεχνικούς των συλλόγων της χώρας, ανεβάζοντας τον πήχη κατακόρυφα.

Οι δύο Πειραιώτισσες αναμετρήθηκαν και στον τελικό του ευρωπαϊκού σούπερ καπ όπου επικράτησε ο Ολυμπιακός και αναδείχθηκε υπερπρωταθλητής Ευρώπης Γυναικών.

Στα Κύπελλα Ευρώπης Ανδρών δεν υπήρξε ιδιαίτερη διάκριση, καθώς ακόμα κι ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να προκριθεί ούτε στο F-8 του Champions League, κάτι που αναμένεται να πετύχει μέσα στο 2023.

Στους εγχώριους τίτλους, ο Ολυμπιακός επιβεβαίωσε την κυριαρχία του τόσο στους άνδρες, όσο και στις γυναίκες με την κατάκτηση των νταμπλ.

Η ανδρική ομάδα των ερυθρολεύκων έκανε άνετα το 3-0 στις νίκες επί του ΝΟ Βουλιαγμένης στη σειρά των τελικών του πρωταθλήματος της Α1 Ανδρών, ενώ τον νίκησε και στον τελικό του F-4 του Κυπέλλου στη Λάρισα. Η γυναικεία επικράτησε στη σειρά των τελικών της Α1 Γυναικών επί του ΑΝΟ Γλυφάδας, τον οποίο νίκησε επίσης και στον τελικό του F-4 του Κυπέλλου, επίσης στη Λάρισα.

Θα ακολουθήσει η μεγάλη ανασκόπηση με τα κατορθώματα των Εθνικών Ομάδων

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Πόλο