fbpx

Πένθος στο ελληνικό πόλο, “έφυγε” ο Μανώλης Πατλάκας

Πένθος στο ελληνικό πόλο, “έφυγε” ο Μανώλης Πατλάκας

Στη θλίψη βυθίστηκε η ελληνική υδατοσφαίριση με την είδηση ότι ο Μανώλης Πατλάκας “έφυγε” από τη ζωή την Τρίτη, σε ηλικία 87 ετών, με το άθλημα να αποχαιρετά μια πολύ σημαντική προσωπικότητα που υπηρέτησε το σπορ από πολλές διαφορετικές ιδιότητες και έγραψε μια μοναδική ιστορία.

Στη φωτογραφία ο Μανώλης Πατλάκας διακρίνεται στο άκρο δεξιά.

Ο Μανώλης Πατλάκας είχε αποτελέσει μέλος της «χρυσής» γενιάς του Εθνικού Πειραιά που κατέκτησε τα πρώτα πολλά πρωταθλήματα, αγωνιζόταν κυρίως στη θέση του αμυντικού, ενώ υπήρξε διεθνής με την Εθνική ομάδα Ανδρών (28 συμμετοχές) με την οποία μετείχε στους Μεσογειακούς Αγώνες της Τύνιδας το 1967 (4η θέση). Στη συνέχεια, όταν κρέμασε το σκουφάκι του, πέρασε στην προπονητική, τόσο στον Εθνικό Πειραιά όσο και σε άλλες ομάδες (Παλαιό Φάληρο, ΝΟ Καλαμακίου), ενώ υπήρξε τεχνικός και των μικρών Εθνικών ομάδων και της Εθνικής ανδρών. Την κοουτσάρισε σε 23 αγώνες (11 νίκες, 2 ισοπαλίες, 10 ήττες) και πήγε μαζί της στο Ευρωπαϊκό της Ρώμης το 1983, αλλά και στους Μεσογειακούς της Καζαμπλάνκα την ίδια χρονιά (5η θέση). Το 1993, εξάλλου, ήταν προπονητής της Εθνικής Εφήβων στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Βένεντααλ (4η θέση).

Μετέπειτα έγινε διαιτητής και ύστερα από χρόνια εμπειρίας διετέλεσε παρατηρητής διαιτησίας, μέλος, αλλά και πρόεδρος της ΚΕΔ (Κεντρική Επιτροπή διαιτησίας), καθώσ και Πρόεδρος του ΣΕΔΥ. Οι τελευταίες του ιδιότητες είναι και εκείνες που συνδέουν περισσότερο τις μνήμες με τους δημοσιογράφους, καθώς πάντα μετά από αγώνα τους καλούσε να τους εξηγήσει πράγματα. Ο γιος του Γιάννης Πατλάκας είναι ο νυν Πρόεδρος του Εθνικού Πειραιά.

Η ανακοίνωση του Εθνικού ΟΦΠΦ για την απώλεια του Μανώλη Πατλάκα:

«Ο Εθνικός ΟΦΠΦ θρηνεί για τον αδόκητο χαμό του Μανώλη Πατλάκα, πρώην πολίστα και προπονητή της χρυσής εποχής του Αυτοκράτορα, πατέρα του νυν Προέδρου του Ομίλου μας, Ιωάννη Πατλάκα. Σύσσωμος ο Όμιλος εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια και τη βαθιά του θλίψη στην Οικογένεια του εκλιπόντος».

Γιαννόπουλος: «Από τις πλέον εμβληματικές προσωπικότητες»

Ο Πρόεδρος της ΚΟΕ Κυριάκος Γιαννόπουλος, αναφερόμενος στην απώλεια του Μανώλη Πατλάκα, δήλωσε: «Εκφράζω τα ειλικρινή και θερμά συλλυπητήρια μου στους οικείους του. Ο Μανώλης Πατλάκας, με την συνολική παρουσία του, αποτέλεσε μία από τις πλέον εμβληματικές προσωπικότητες του αθλήματος της υδατοσφαίρισης, από πολλά και διαφορετικά μετερίζια. Ας είναι ελαφρύ το χώμα. Καλό και αιώνιο ταξίδι του».

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Πόλο