fbpx

Έλληνες εξωτερικού: Με ηγέτη και σκόρερ τον εκπληκτικό Αργυρόπουλο, Κυπελλούχος η Φερεντσβάρος (pics,vids)

Έλληνες εξωτερικού: Με ηγέτη και σκόρερ τον εκπληκτικό Αργυρόπουλο, Κυπελλούχος η Φερεντσβάρος (pics,vids)

Φοβερά πράγματα πετυχαίνει με το σκουφάκι της Φερεντσβάρος ο Στέλιος ΑργυρόπουλοςΚανακάκης, ο οποίος, με μια από τις πληρέστερες εμφανίσεις της καριέρας του, ήταν αυτός που οδήγησε την ομάδα του στην κατάκτηση του 5ου διαδοχικού και 22ου συνολικά Κυπέλλου στην Ουγγαρία.

Ο διακεκριμένος Έλληνας περιφερειακός, ασημένιος Ολυμπιονίκης του Τόκιο και χάλκινος παγκόσμιος πρωταθλητής, ήταν… διαστημικός και στον τελικό της διοργάνωσης κόντρα στην Όρβοσι σκόραρε έξι γκολ (!), όλα κρίσιμα, για να έρθει το τελικό 16-15 υπέρ της ομάδας του Ζολτ Βάργκα και το τρόπαιο να παραμείνει στα χέρια των ανθρώπων τους για 5η σερί χρονιά.

Στο τελευταίο οκτάλεπτο της αναμέτρησης, με δύο διαδοχικά γκολ ο Έλληνας άσος έφερε το παιχνίδι στα ίσα στο 27ο λεπτό για το 12-12. Εν συνεχεία, η Όρβοσι, του Ντάνιελ Βάργκα, μπήκε μπροστά με δύο γκολ και η Φερεντσβάρος ισοφάρισε επίσης για το 14-14, το οποίο παρέμενε έως ότου μιλήσει – ποιος άλλος – ο Στέλιος Αργυρόπουλος, που στο 1:59 σημείωσε το 5ο του γκολ στον τελικό του Κυπέλλου. Ο Σάλαμον στην επόμενη φάση έκανε ωστόσο το 15-15.

Το φινάλε θύμισε ελληνική ραψωδία για ένα παλικάρι που έχει δουλέψει τόσο πολύ και στρέφει δικαίως τα βλέμματα της παγκόσμιας υδατοσφαίρισης πάνω του. Στα 54 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του αγώνα, ο Έλληνας Ολυμπιονίκης το έκανε ξανά, διέλυσε την Όρβοσι, τρέλανε τους φίλους της Φερεντσβάρος και κατέκτησε μαζί με τους συμπαίκτες του το 5ο διαδοχικό Κύπελλο Ουγγαρίας και 22ο συνολικά στην ιστορία του Συλλόγου.

Δείτε και videos από τους πανηγυρισμούς και την απονομή του Κυπέλλου:

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Πόλο