fbpx

ΝΟ Βουλιαγμένης – Ολυμπιακός 10-12: Νίκη στον εμφύλιο και πρόκριση στις «8» για τις ερυθρόλευκες

ΝΟ Βουλιαγμένης – Ολυμπιακός 10-12: Νίκη στον εμφύλιο και πρόκριση στις «8» για τις ερυθρόλευκες

Οι πρωταθλήτριες Ευρώπης του Ολυμπιακού συνεχίζουν την προέλασή τους και στο φετινό Women’s Champions League, με στόχο τη διατήρηση των σκήπτρων

Δεύτερη νίκη για τον Ολυμπιακό, που επικράτησε 12-10 του ΝΟ Βουλιαγμένης στον ελληνικό εμφύλιο του Δ’ ομίλου της 2ης προκριματικής φάσης του Champions League Γυναικών, στη Ρώμη. Ο πρωταθλήτριες Ευρώπης εξασφάλισαν έτσι την πρόκριση στην 8άδα της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, όπως και η γηπεδούχος Ρόμα και ο αυριανός (11/12) μεταξύ τους αγώνας θα κρίνει τη πρώτη θέση στη βαθμολογία του Ομίλου.

Τα κορίτσια του Αλεξάνταρ Τσίριτς, που θέλουν να διατηρήσουν τα σκήπτρα, είχαν σταθερά από το ξεκίνημα το προβάδισμα στο… γαλανόλευκο παιχνίδι του ομίλου. Μετά το ισόπαλο 3-3 του πρώτου οκτάλεπτου, ο Ολυμπιακός ανέβασε την απόδοσή του και με επί μέρους 4-0 προηγήθηκε 7-3. Ο ΝΟ Βουλιαγμένης, μείωσε όμως στα δυο γκολ (8-6, 9-7) και για πρώτη φορά στο ένα (7:20 από τη λήξη με την Ελένη Ελληνιάδη) δίνοντας άλλη εικόνα στον αγώνα.

Η Νικόλ Ελευθεριάδου, με γκολ στον παίκτη παραπάνω (2:24) έδωσε και πάλι αέρα δυο γκολ στην ομάδα της. Είχαν μεσολαβήσει αποβολές των Καλογεροπούλου, Ελληνιάδη, Ξενάκη και Γιαννοπούλου. Ο Ολυμπιακός εκμεταλλεύτηκε μια ακόμα φάση με παίκτη παραπάνω (αποβολή της Ελληνιάδη), η Κίρα Κρίστμας σημείωσε το πέμπτο προσωπικό της τέρμα, έγινε το 12-9 στο 1:02 από τη λήξη και ουσιαστικά «κλείδωσε» τη νίκη για την ομάδα της. Η Αθηνά Γιαννοπούλου με πέναλτι διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Ο ΝΟΒ, με τη νέα αυτή ήττα του, έχασε κάθε ελπίδα πρόκρισης για τις “8” του Champions League, αλλά θα πάει στο Euro Cup (πρώην LEN Trophy).

ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 10-12

Οκτάλεπτα: 3-3, 0-4, 5-3, 2-2.

ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ (Κική Λιώση): Κοτσιώνη, Καΐάφα, Καλογεροπούλου, Ελληνιάδη 4, Γιαννοπούλου 4, Ριτζ 2, Μαρκατσέλη, Κρασσά, Στρατηδάκη, Ανδρεάδη, Μιμίδη, Αγγελίδη, Σακάλογλου.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Αλεξάνταρ Τσίριτς): Διαμαντοπούλου, Ελευθερία Πλευρίτου 1, Χυδηριώτη 1, Ελευθεριάδου 2, Τριχά, Ξενάκη, Σιούτη, Μαργαρίτα Πλευρίτου 2, Τορνάρου, Σάντα, Κρίστμας 5, Μυριοκεφαλιτάκη 1, Σταματοπούλου.

Διαιτητές: Βαρκόνι (Ουγγαρία), Ράκοβιτς (Σερβία)

Νωρίτερα: Ρόμα (Ιταλία) – Ντε Ζάαν (Ολλανδία) 13-6.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (2 αγ.)

  1. Ρόμα 6 β.
  2. Ολυμπιακός 6

3. ΝΟ Βουλιαγμένης 0

  1. Ντε Ζάαν 0

Αύριο Κυριακή (11/12), 3η και τελευταία αγωνιστική:

10:30 ΝΟ Βουλιαγμένης – Ντε Ζάαν

12:30 Ρόμα-Ολυμπιακός

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Πόλο