fbpx

Χοσέ Μπράσκο Κατά: Θρήνος για τον χαμό του δικού μας “Πέπε” (pics)

Χοσέ Μπράσκο Κατά: Θρήνος για τον χαμό του δικού μας “Πέπε” (pics)

Την τελευταία του «πνοή» άφησε σε ηλικία 93 ετών άφησε ο Χοσέ Μπράσκο Κατά, ο οποίος είχε γράψει ιστορία και στο ελληνικό πόλο.

Ο «Πέπε» είχε διατελέσει ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής Ανδρών και το 1984 είχε κατακτήσει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1984 την όγδοη θέση, η οποία ήταν η κορυφαία στιγμή, μέχρι τότε, στο ελληνικό πόλο. Ο «Πέπε» είχε καθιερώσει στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα τον Γιώργο Μαυρωτά σε ηλικία 17 ετών. Με την Εθνική είχε 40 αγώνες, μετρώντας 19 νίκες,15 ήττες και έξι ισοπαλίες.

Στην καριέρα του στην Ελλάδα είχε εργαστεί ως προπονητής του ΝΟ Χίου, με τον οποίο είχε κατακτήσει το Κύπελλο Ελλάδος το 1990 απέναντι στον ΑΝΟ Γλυφάδας (8-5). Στη Χίο εργάστηκε έως το 1992. Τη σεζόν 1994-1995 ανέλαβε τον ΝΟ Βουλιαγμένης, τον οποίο οδήγησε στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος, όπου ηττήθηκε από τον ΝΟ Πατρών (13-12).

Η Εθνική ομάδα πόλο του 1984 με τον Χοσέ Μπράσκο Κατά

Προηγουμένως είχε εργαστεί στην εθνική Ισπανίας (1973-1978) και την εθνική Σαουδικής Αραβίας (1981-1983). Σε συλλογικό επίπεδο είχε καθίσει στους πάγκους των Σαμπαντέλ, Μπαρτσελόνα, Ορτίτζια και Μεντιτεράνι. Αποσύρθηκε από την προπονητική το 2007.

Η Εθνική ομάδα πόλο του 1984 με τον Χοσέ Μπράσκο Κατά

Ο πρόεδρος της ΚΟΕ, Κυριάκος Γιαννόπουλος αναφέρθηκε στον θάνατο του Χοσέ Μπράσκο Κατά, μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της ομοσπονδίας.

Ο Γιαννόπουλος δήλωσε: «Υπήρξε ένας μεγάλος δάσκαλος της υδατοσφαίρισης, εργάτης του αθλήματος, στην πολύχρονη και σημαντική διαδρομή του. Το βιώσαμε και εμείς στην Εθνική μας ομάδα, το 1984 στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λος Άντζελες, όπου μας καθοδήγησε και έφερε την Ελλάδα στην 8η θέση, την κορυφαία ως τότε σε επίπεδο Ολυμπιακών Αγώνων για τη χώρα μας. Θα τον θυμόμαστε πάντα με σεβασμό, για το λιθαράκι που έβαλε στο άθλημα της υδατοσφαίρισης».

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Πόλο