fbpx

Ιωνικό Κολυμβητήριο: Έτοιμο προς χρήση, επιστρέφει στο σπίτι του ο ΝΟ Χίου (pics)

Ιωνικό Κολυμβητήριο: Έτοιμο προς χρήση, επιστρέφει στο σπίτι του ο ΝΟ Χίου (pics)

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες ανακαίνισης, τοποθέτησης νέου σκεπάστρου και ενεργειακής αναβάθμισης του Ιωνικού Κολυμβητηρίου Χίου, κάτι πολύ σημαντικό για την αθλούμενη στον υγρό στίβο νεολαία του νησιού της μαστίχας, αλλά και την ανδρική ομάδα πόλο του ΝΟ Χίου που επιστρέφει στην έδρα της

Μπορεί να πήρε καιρό, αλλά… «κάλιο αργά παρά ποτέ» και «τέλος καλό, όλα καλά», που λέει κι ο θυμόσοφος λαός. Το Ιωνικό Κολυμβητήριο Χίου, το στολίδι του νησιού της μαστίχας, ανοίγει και πάλι τις πύλες του αύριο Τετάρτη (9/11), μετά το πέρας των εργασιών για την ανακαίνισή του, την ενεργειακή του αναβάθμιση και κυρίως την τοποθέτηση του νέου σκεπάστρου (το προηγούμενο έμπαζε νερά).

Πρόκειται, φυσικά, για μια πολύ σημαντική εξέλιξη γιατί θα μπορέσουν να επιστρέψουν όλοι οι αθλητές και αθλήτριες του υγρού στίβου της Χίου στο κολυμβητήριο, προκειμένου να μπορούν να αθλούνται να προπονούνται κανονικά, χωρίς να ψάχνουν άλλες λύσεις. Με κάθε επισημότητα, εξάλλου, η ανδρική ομάδα του Ναυτικού Ομίλου Χίου θα επιστρέψει στο… σπίτι της και δεν θα χρειάζεται από εδώ και πέρα να γυρίζει σαν τσιγγάνος και να παίζει τους εντός έδρας αγώνες της στην Α1 Ανδρών… εκτός έδρας.

Το Ιωνικό Κολυμβητήριο της Χίου είναι ένα από τα μεγαλύτερα και καλύτερα κολυμβητήρια στην Ελλάδα, αλλά και από τα πιο ιστορικά καθώς μετράει φέτος 35 χρόνια ζωής. Ξεκίνησε τη λειτουργία του το 1987 και από τότε παρέχει ανελλιπώς τις υπηρεσίες του στα αθλήματα της κολύμβησης και της υδατοσφαίρισης.

Οι εγκαταστάσεις του περιλαμβάνουν: -Πισίνα ολυμπιακών διαστάσεων 50Χ25 και βάθος 2,20μ. -Μικρή πισίνα 12,5 Χ10μ. και βάθος 0,80μ κατάλληλη για εκμάθηση κολύμβησης -Ανοικτό καταδυτήριο -Αίθουσα εκγύμνασης -Αίθουσα βαρών, πλήρως εξοπλισμένη. Το 2022 ανακαινίστηκαν οι εγκαταστάσεις του και ύστερα από 7 μήνες εργασιών δίδεται ξανά από την Τετάρτη το 9 Νοεμβρίου, προς χρήση από τα αθλητικά σωματεία της Χίου.

Για να γιορτάσει την επιστροφή του μάλιστα, ο ΝΟΧ με επίσημη ανακοίνωση του γνωστοποίησε ότι η ομάδα θα επιστρέψει στη φυσική της έδρα, επιφυλάσσοντας δώρα για τους φίλους της ομάδας.

Photos by Κωνσταντίνος Μιλ. Αναγνώστου

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Πόλο