fbpx

Πλευρίτου στο total-waterpolo: «Αξίζει μεγαλύτερης δημοφιλίας το πόλο στην Ελλάδα» (pics)

Πλευρίτου στο total-waterpolo: «Αξίζει μεγαλύτερης δημοφιλίας το πόλο στην Ελλάδα» (pics)

Μια εξαιρετική και ενδιαφέρουσα συνέντευξη στην αθλητική ειδησεογραφική ιστοσελίδα του εξωτερικού (αγγλοκροατικοισπανική) total-waterpolo παραχώρησε η Ελληνίδα διεθνής πολίστρια Ελευθερία Πλευρίτου

Η διεθνής πολίστρια του Ολυμπιακού Ελευθερία Πλευρίτου, που αναδείχθηκε πολυτιμότερη παίκτρια στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Σπλιτ, εκεί όπου η Εθνική μας ομάδα των Γυναικών κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο, έδωσε συνέντευξη στην εξειδικευμένη για το πόλο διεθνή ιστοσελίδα total-waterpolo.

Η Ελευθερία μίλησε για τη μεγάλη διάκριση του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, για τις προοπτικές εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024 στο Παρίσι, για τη σχέση της με τις αδερφές της -επίσης διεθνείς- Μαργαρίτα και Βασιλική, για τη δημοφιλία του πόλο στην Ελλάδα, που αξίζει να είναι μεγαλύτερη, αλλά και για τις επερχόμενες υποχρεώσεις της ομάδας της, του πρωταθλητή Ευρώπης και νταμπλούχου Ελλάδας Ολυμπιακού, στο Champions League Γυναικών.

Αναλυτικά τα κυριότερα σημεία της συνέντευξης:

Όσον αφορά στο Ευρωπαϊκό του Σπλιτ:

“Για να είμαι ειλικρινής, θεωρούσα από την αρχή πως δεν ήμασταν φαβορί για το μετάλλιο, ωστόσο κάποιες φορές πρέπει να πιστέψεις στον εαυτό σου για να πιστέψουν και οι υπόλοιποι. Στεναχωρηθήκαμε φυσικά όταν χάσαμε το χρυσό, καθώς γνωρίζαμε πως μπορούμε να κερδίσουμε την Ισπανία. Ωστόσο, στο τέλος της μέρας η Ισπανία ήταν καλύτερη επομένως το άξιζε και καθώς οι μέρες περνούσαν, νιώθαμε όλο και πιο χαρούμενες καθώς και το αργυρό μετάλλιο είναι ένα τεράστιο επίτευγμα. Η ομάδα έχει λαμπρό μέλλον. Ήταν ένα σπουδαίο και δύσκολο καλοκαίρι”.

Η 25χρονη διεθνής εξέφρασε την πεποίθηση πως η ελληνική εθνική ομάδα έχει πολλές πιθανότητες πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 στο Παρίσι:

“Θεωρώ πως τη δεδομένη στιγμή, η ομάδα έχει έναν τρομερό συνδυασμό έμπειρων με νεαρών αθλητριών. Όλες οι παίκτριές μας είναι 27 ετών και νεότερες, η ομάδα έχει τρομερό ταλέντο. Αυτός ο συνδυασμός είναι κομβικος και το μέλλον προδιαγράφεται λαμπρό. Θα προσπαθήσουμε να δουλέψουμε σκληρά και να συνεχίσουμε στα μετάλλια, ωστόσο πάντα ο τελικός στόχος είναι το Παρίσι”.

Μιλώντας για τη σχέση της με τις αδελφές και συμπαίκτριές της σε Εθνική και Ολυμπιακό, Μαργαρίτα και Βάσω, η Ελευθερία αναφέρει:

“Είμαστε πάντα πολύ κοντά μεταξύ μας, από πολύ νεαρή ηλικία. Έχουμε ξοδέψει πολλές ώρες προπόνησης μαζί και όταν ξεκουραζόμαστε, δεν συζητάμε ποτέ για το πόλο. Οι καλοκαιρινές διακοπές είναι το διάστημα που αφιερώνουμε εκτός πισίνας, μετά τις προπονήσεις όλης της σεζόν, και είναι σημαντικό να ξεφεύγουμε από το πόλο. Παρόλα αυτά, οι αδελφές μου είναι οι μοναδικές που μπορέι να με εκνευρίσουν εντός του αγώνα, σε σχέση με τις υπόλοιπες συμπαίκτριές μου”.

Όσον αφορά τη δημοφιλία του πόλο στην Ελλάδα, η Ελευθερία Πλευρίτου τόνισε: 

“Είναι κρίμα για το άθλημά μας που δεν είναι τόσο δημοφιλές στην Ελλάδα. Αν δεις και στην Ισπανία, έχουν ένα χρυσό και ένα αργυρό μετάλλιο και οι περισσότεροι δημοσιογράφοι ασχολούνται με το μπάσκετ. Ευτυχώς ο Ολυμπιακός έχει σπουδαίους οπαδούς και είναι πολύ σημαντικοί για εμάς, καθως μας βοηθούν να παίζουμε καλύτερα. Αν η πισίνα ήταν άδεια, κανένας δεν θα ενδιαφερόταν. Πάντως θεωρώ πως το άθλημά μας θα έπρεπε να είναι αρκετά πιο δημοφιλές στη χώρα μας”.

Τέλος, αναφορικά με τη νέα σεζόν και το επερχόμενο Champions League υπογράμμισε:

“Πάντα παρακολουθούμε και τις άλλες ομάδες, ωστόσο είναι μια νεά σεζόν. Σίγουρα θέλουμε να κατακτήσουμε το τρόπαιο ξανά, αλλά είναι σημαντικό για τις μεγάλες ομάδες να συναγωνίζονται μεταξύ τους. Θεωρώ φέτος πολύ δυνατή τη Σαμπαντέλ και μετά τις Ματαρό και Φερεντσβάρος”.

Αναλυτικά η συνέντευξή της από την πηγή είναι ΕΔΩ.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Πόλο