fbpx

Αφιέρωμα Α1 Γυναικών 2022-23: Πρωτάθλημα με τους κατόχους των ευρωπαϊκών τίτλων

Αφιέρωμα Α1 Γυναικών 2022-23: Πρωτάθλημα με τους κατόχους των ευρωπαϊκών τίτλων

Όλα είναι έτοιμα για το ξεκίνημα του νέου πρωταθλήματος Α1 πόλο Γυναικών (Σάββατο 8/10) και το apexsports σας παρουσιάζει το ενδιαφέρον αφιέρωμα τμηματικά

Ζηλεύει όλη η Ευρώπη το πρωτάθλημα πόλο Α1 Γυναικών της Ελλάδας και ειδικά αυτό της νέας περιόδου (2022-23) που ξεκινάει το Σάββατο (8/10) και αναμένεται να είναι ιδιαίτερα δυνατό και ανταγωνιστικό. Με πιο ενδιαφέρον στοιχείο τη συμμετοχή των κατόχων των δύο ευρωπαϊκών τίτλων, του πρωταθλητή Ευρώπης Ολυμπιακού (που είναι και ο νταμπλούχος της περασμένης σεζόν) και του Κυπελλούχου Ευρώπης (κατόχου του LEN Trophy) Εθνικού.

Έτσι κι αλλιώς το ελληνικό γυναικείο πόλο είναι ψηλά στη σκαλέτα της ευρωπαϊκής και παγκόσμιας υδατοσφαίρισης (και με την Εθνική ομάδα που έφερε πάλι διάκριση με την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Σπλιτ), αλλά ο αναμενόμενος ανταγωνισμός στο νέο πρωτάθλημα αναμένεται να δώσει περισσότερα credits.

Μεγάλο φαβορί και φέτος, φυσικά, ο κάτοχος του τίτλου Ολυμπιακός του Αλεξάντερ Τσίριτς, που διατήρησε το βασικό του κορμό και τη δυναμική του, ενισχύθηκε με Χυδηριώτη, Σάντα και είναι έτοιμος να επαναλάβει το κατόρθωμά του και να συνεχίσει το σερί του για 10η χρονιά. Βασικός αντίπαλος και πάλι ο ΑΝΟ Γλυφάδας, αλλά ιδιαιτέρως ανταγωνιστικός εμφανίζεται και πάλι ο ΝΟ Βουλιαγμένης, όπως έδειξε και με την πρωτιά στο πρόσφατο τουρνουά του ΣΕΔΥ, παρά τις αποχωρήσεις των Χυδηριώτη και Σάντα και με νέα προπονήτρια, την Κική Λιώση στον πάγκο και με σημαντικότερη μεταγραφή αυτή της Έλενας Ελληνιάδη.

Ο Εθνικός Πειραιά δεν έχει πια τις Αμερικανίδες σούπερ σταρ στο ρόστερ του, αλλά έκανε καλές μεταγραφές ουσίας και διατήρησε τον βασικό κορμό. Αυτά όσον αφορά την πρώτη ταχύτητα και τη μάχη για τον τίτλο και τις θέσεις για Ευρώπη.

Οι ΑΕΚ, Πανιώνιος, ΝΕ Πατρών, ΝΟ Λάρισας, ΝΟ Ρεθύμνου, ΠΑΟΚ θεωρείται ότι είναι στη δεύτερη ταχύτητα και θα επιχειρήσουν το βήμα παραπάνω, παρά το γεγονός ότι ο Δικέφαλος του Βορρά και Πανιώνιος ενισχύθηκαν περισσότερο, ενώ αποδυναμώθηκαν σχετικά οι ΑΕΚ, ΝΟ Λάρισας και ΝΟ Ρεθύμνου. Όμως, δυνατά έρχεται από την Α2 ο νεοφώτιστος Άλιμος, που εμφανίζεται ενισχυμένος και θέλει όχι μόνο να μείνει στην κατηγορία, αλλά και να πρωταγωνιστήσει. Εδώ θα πρέπει να ξανατονίσουμε την επιστροφή με το σκουφάκι του Αλίμου στην Α1 της Αλεξάνδρας Ασημάκη. Αξιοπρεπή παρουσία, εξάλλου, επιδιώκει ο επίσης νεοφώτιστος ΓΣ Περιστερίου.

Το πρωτάθλημα της Α1 Γυναικών θα διεξαχθεί και φέτος με τη συμμετοχή 12 ομάδων, με το ίδιο σύστημα με πέρυσι, δηλαδή με την κανονική περίοδο σε δύο γύρους και μετά με πλέι οφ.

Δείτε αναλυτικά την Ειδική Προκήρυξη και το πρόγραμμα ΕΔΩ.

Μείνετε στο polo.apexsports.gr, ακολουθούν τα υπόλοιπα κομμάτια του αφιερώματος.

Το πλήρες αφιέρωμά μας με όλα τα κομμάτια ΕΔΩ.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Πόλο