fbpx

Μανώλης Μυλωνάκης: Αποσύρθηκε από την ενεργό δράση ο σπουδαίος διεθνής πολίστας

Μανώλης Μυλωνάκης: Αποσύρθηκε από την ενεργό δράση ο  σπουδαίος διεθνής πολίστας

Ένας μεγάλος αθλητής, με διεθνή ακτινοβολία και καριέρα, ο Μανώλης Μυλωνάκης, αποφάσισε να κρεμάσει το σκουφάκι, όπως ανακοίνωσε με ανάρτησή του, ο ΝΟ Βουλιαγμένης

Μια από τις πλέον εμβληματικές μορφές της σύγχρονης ελληνικής υδατοσφαίρισης, με μεγάλη προσφορά στο άθλημα και πολλές διακρίσεις με τους συλλόγους που αγωνίστηκε, αλλά και με την Εθνική ομάδα, είπε «αντίο» στις πισίνες. Ο λόγος για τον πρωταθλητή και πρώην διεθνή Μανώλη Μυλωνάκη, ο οποίος αποφάσισε να βάλει τέλος στην αθλητική του καριέρα σε ηλικία 37 ετών.

Στην πλούσια καριέρα του αγωνίστηκε σε μερικά από τα σπουδαιότερα ελληνικά σωματεία, όπως ο Ολυμπιακός, ο Εθνικός Πειραιά, ο ΝΟ Χανίων και ο ΝΟ Βουλιαγμένης, ενώ κατέκτησε 11 πρωταθλήματα Ελλάδας, 11 Κύπελλα, αλλά και ένα Champions League με τους «ερυθρολεύκους» το 2018. Με το σκουφάκι της Εθνικής Ανδρών, επίσης, γνώρισε σπουδαίες διακρίσεις με κορυφαίες την τρίτη θέση στον κόσμο (χάλκινο μετάλλιο σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα) το 2005 και το 2015.

Ο Μανώλης μέχρι πέρυσι αγωνιζόταν στον ΝΟ Βουλιαγμένης, ο οποίος εξέδωσε και την ανακοίνωση για την απόσυρση του σπουδαίου αθλητή από την ενεργό δράση:

«Ο πρώην αθλητής του ΝΟΒ, Μανώλης Μυλωνάκης, έβαλε τέλος στην αθλητική του καριέρα, καθώς αποφάσισε να αποχωρήσει από την ενεργό δράση της υδατοσφαίρισης στα 37 του χρόνια. 

Ο Μανώλης φόρεσε το σκουφάκι του ΝΟΒ για αρκετά χρόνια (2011-2014, 2020-2022) σημειώνοντας με την ομάδα των ανδρών πολλές επιτυχίες, μεταξύ των οποίων το νταμπλ του 2012. Εκτός αυτών, υπήρξε μέλος της Εθνικής μας ομάδας, με την οποία κατέκτησε 2 χάλκινα μετάλλια σε παγκόσμια πρωταθλήματα (2005, 2015).

Σε δήλωσή του, ο Μανώλης ανέφερε:

“Έφτασε και για μένα η στιγμή να σταματήσω το άθλημα που με τόση αγάπη υπηρέτησα όλα αυτά τα χρόνια!

Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους συμπαίκτες και προπονητές στη καριέρα μου. Ζήσαμε στιγμές που θα μείνουν για πάντα στο μυαλό και στη καρδιά μου!

Νοιώθω από τους τυχερούς γιατί κατάφερα να αγωνιστώ με 3 διαφορετικές και ταλαντούχες γενιές στο άθλημά μας.

Εν κατακλείδι ένα μεγάλο ευχαριστώ στους συλλόγους όπου αγωνίστηκα, Χανιά, Εθνικό, Ολυμπιακό και Βουλιαγμένη!

Ο Ναυτικός Όμιλος Βουλιαγμένης, αναγνωρίζει την σημαντική συνεισφορά του Μανώλη Μυλωνάκη στην ομάδα του και τον ευχαριστεί θερμά για τη συμβολή του, καθώς αυτή θα αποτελεί πάντα αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορίας του Ομίλου».

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Πόλο