fbpx

Champions League Γυναικών: Η κλήρωση για ΑΝΟ Γλυφάδας, ΝΟ Βουλιαγμένης και Εθνικό

Champions League Γυναικών: Η κλήρωση για ΑΝΟ Γλυφάδας, ΝΟ Βουλιαγμένης και Εθνικό

Έγινε στην Ποντγκόριτσα, στο περιθώριο του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος πόλο Νέων Ανδρών, η κλήρωση του 1ου προκριματικού γύρου του Champions League Γυναικών (πρώην Ευρωλίγκα), με τρεις ελληνικές ομάδες να μπαίνουν στη μάχη

Ο ΑΝΟ Γλυφάδας, ο ΝΟ Βουλιαγμένης και ο Εθνικός Πειραιά έμαθαν το απόγευμα της Παρασκευής (23/9) σε ποιον Όμιλο του 1ου προκριματικού γύρου του Champions League Γυναικών θα αγωνιστούν. Η διαδικασία της κλήρωσης έγινε από τη LEN στην Ποντγκόριτσα του Μαυροβουνίου, στο περιθώριο του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Νέων Ανδρών. O ANO Γλυφάδας του Θοδωρή Ανδρεάκου, μάλιστα, ανέλαβε τη διοργάνωση του Β’ Ομίλου που θα μετάσχει ο ίδιος.

Ο ΝΟ Βουλιαγμένη της Κικής Λιόση θα ταξιδέψει στην Πορτογαλία, ενώ ο Εθνικός Πειραιά του Στέφανου Λέανδρου θα παίξει στη Ρώμη. Η κλήρωση κρίνεται, γενικώς καλή.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ολυμπιακός, ως πρωταθλητής Ευρώπης μπαίνει στο Champions League από τον 2ο γύρο, μαζί με τη φιναλίστ Σαμπαντέλ, την UVSE και την Εκίπε Οριζόντε, που ως Πρωταθλήτρια Ιταλίας πήρε τη θέση της Πάντοβα (που συμμετείχε στο περυσινό Final-4 στον Πειραιά).

Είκοσι ομάδες χωρίστηκαν σε τέσσερις ομίλους των πέντε ομάδων σε αυτόν τον 1ο προκριματικό γύρο. Οι πρώτες τρεις ομάδες από κάθε Όμιλο θα προχωρήσουν στην επόμενη φάση, ενώ οι δύο τελευταίες θα πάνε στο Euro Cup γυναικών.

Αναλυτικά οι τέσσερις Όμιλοι:

Α’ Όμιλος (Πορτογαλία): Ματαρό, Νις, Βουλιαγμένη, Πασένσε, ZVL 1886.

Β’ Όμιλος (Γλυφάδα): Γλυφάδα, Ντε Ζααν, Τεράσα, Γκραντ Νανσί, Έγκερ.

Γ’ Όμιλος (Λιλ): Πάντοβα, Λιλ, Σιρένς, Φερεντσβάρος, Μεντιτεράνι.

Δ’ Όμιλος (Ρώμη): Ντουναϊσβάρος, Σπαντάου, Ρόμα, Εθνικός Πειραιώς, Μουλχάους.

Η απόφαση της LEN ήταν να αναβαθμίσει τη γυναικεία διοργάνωση, πρώην Ευρωλίγκα και έτσι οι οκτώ ομάδες που ΔΕΝ θα προκριθούν στους Ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ (μετά τον 2ο προκριματικό γύρο δηλαδή), περνάνε αυτόματα στο Euro Cup, εκεί όπου θα παίξουν και οι οκτώ σύλλογοι που ΔΕΝ θα προκριθούν από τον 1ο προκριματικό.

Ύστερα, στο Euro Cup, θα γίνουν τέσσερις όμιλοι των τεσσάρων ομάδων με ένα συνηθισμένο σύστημα διεξαγωγής και έως τον μεγάλο τελικό θα υπάρχουν εντός και εκτός έδρας παιχνίδια.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Πόλο