fbpx

Κώστας Λιμαράκης: Από το πουθενά, πρωταγωνιστής με την Εθνική Ανδρών στο Ευρωπαϊκό (pics)

Κώστας Λιμαράκης: Από το πουθενά, πρωταγωνιστής με την Εθνική Ανδρών στο Ευρωπαϊκό (pics)

Μέσα σε λίγους μήνες απογειώθηκε η καριέρα του Κώστα Λιμαράκη, που από τις πισίνες της Α2 Ανδρών στην Πάτρα, βρέθηκε να είναι ο βασικός γκολκίπερ της Εθνικής Ανδρών στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα

Η περίπτωσή του ίσως και να παραπέμπει στο γνωστό παραμύθι «το ασχημόπαπο που έγινε κύκνος». Ο λόγος για τον 23χρονο τερματοφύλακα Κώστα Λιμαράκη, του οποίου η καριέρα εκτοξεύθηκε, στη διάρκεια λίγων μηνών, στα ουράνια, ξεδιπλώνοντας το ταλέντο του και τις ικανότητές του, αλλά και εκμεταλλευόμενος τις συγκυρίες.

Είναι, πλέον, ο βασικός πορτιέρε της Εθνικής ομάδας πόλο των Ανδρών. Όχι καμιάς τυχαίας, αλλά της ασημένιας Ολυμπιονίκη και πρόσφατα χάλκινης παγκόσμιας πρωταθλήτριας. Και στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, που διεξάγεται αυτές τις μέρες στο Σπλιτ, διεκδικεί νέα μεγάλη διάκριση, της οποίασ ο Κώστας αναμένεται να είναι εκ των βασικών συντελεστών, ενώ στο τελευταίο ματς του Β’ Ομίλου με την Κροατία (5-5) ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής (MVP).

Ο Λιμαράκης ξεκίνησε το πόλο στον ΝΟ Πατρών, αγωνίστηκε στη συνέχεια στη ΝΕ Πατρών και με τους δυο στο πρωτάθλημα της Ανδρών, αλλά πέρυσι το καλοκαίρι πήρε μεταγραφή στον Πανιώνιο και αγωνίστηκε στα μεγάλα υδάτινα σαλόνια. Στη διάρκεια της περασμένης σεζόν (2021-2022), με τις εκπληκτικές εμφανίσεις του, συνέβαλε τα μέγιστα ώστε οι κυανέρυθροι της Νέας Σμύρνης να κατακτήσουν την 3η θέση στο πρωτάθλημα της Α1 Ανδρών και να πετύχουν ευρωπαϊκή έξοδο στα προκριματικά του Champions League.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Θοδωρής Βλάχος, φυσικά, εκτίμησε την πολύ καλή πορεία του και τον κάλεσε στην προετοιμασία του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος των Ανδρών για τις μεγάλες διοργανώσεις του καλοκαιριού του 2022, ως τρίτο, πίσω από τον Μάνο Ζερδεβά και τον Παναγιώτη Τζωρτζάτο.

Στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βουδαπέστης (όπου η Εθνική κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο) δεν ήταν στην αποστολή, αφού πήγαν οι δύο έμπειροι. Μετά τον σοβαρό τραυματισμό του Ζερδεβά, όμως, ο Βλάχος τον επέλεξε ως δεύτερο πίσω από τον Τζωρτζάτο, στο -τρέχον- Ευρωπαϊκό του Σπλιτ. Έπιασε την ευκαιρία από τα μαλλιά, όταν αντικατέστησε στο ημίχρονο του αγώνα της πρεμιέρας με τη Γαλλία (ισοπαλία 12-12 εκτόσ προγράμματος) τον Τζωρτζάτο, παρέμεινε βασικός στο εύκολο ματς τη Μάλτα και «έβγαλε μάτια» στο ισόπαλο 5-5 με την Κροατία, που κατέβασε τα ρολά.

Ο Θοδωρής Βλάχος θέλησε να κρατήσει χαμηλά τους τόνους, σχετικά με την εκπληκτική εμφάνιση του Κώστα Λιμαράκη, για να μην πάρουν αέρα τα μυαλά του νεαρού και είπε ότι θέλει να τον δει και στη συνέχεια, αλλά εκείνος είναι σίγουρο πως δεν θα αφήσει την ευκαιρία να πάει χαμένη. Και στην αθλητική Πάτρα είναι σίγουρα περήφανοι, που ο νεαρός Λιμαράκης συνεχίζει την πολιστική παράδοση της πρωτεύουσας της Αχαΐας και μετά την αποχώρηση του Χριστόδουλου Κολόμβου έχουν πάλι άξιο διάδοχο – εκπρόσωπο στην επίσημη αγαπημένη Εθνική ομάδα πόλο των Ανδρών.

Ο ίδιος δήλωσε μετά το ματς με την Κροατία και εν όψει του χιαστί με το Ισραήλ (Κυριακή 4/9, 20:00) και του -πιθανότατου- προημιτελικού με την Ισπανία (Τρίτη 6/9, 20:00):

“Ξέραμε ότι θα έχουμε δύσκολη αποστολή κόντρα στην Κροατία, καταφέραμε να ανταπεξέλθουμε στις δυσκολίες, δώσαμε τον καλύτερό μας εαυτό, παίξαμε πολύ καλή άμυνα, αλλά δεν μπορέσαμε να πάρουμε τελικά τη νίκη που θα μας έδινε πρωτιά στον Όμιλο και απευθείας πρόκριση. Τώρα θα παίξουμε στον χιαστί για να περάσουμε το Ισραήλ και μετά θα πάμε να κοντράρουμε την παγκόσμια πρωταθλήτρια Ισπανία”. Για τη δική του πολύ καλή εμφάνιση τόνισε: “Είναι τρομερό συναίσθημα να παίζεις βασικός τερματοφύλακας στην Εθνική ομάδα σε ένα Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Χαίρομαι που πήγα καλά, αλλά βοήθησε και όλη η ομάδα με την εμφάνισή της”.

ΚΑΙ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗΣ

Λίγοι, εξάλλου, γνωρίζουν ότι ο Κώστας Λιμαράκης έχει αγωνιστεί και ως τερματοφύλακας στο ποδόσφαιρο και μάλιστα ήταν μέλος των Μικτών ομάδων της ΕΠΣ Αχαΐας.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Πόλο