fbpx

19ο Παγκόσμιο Α/Γ: Κυρίαρχες οι Αμερικανίδες, κατέκτησαν για 7η φορά -4η συνεχόμενη- το χρυσό

19ο Παγκόσμιο Α/Γ: Κυρίαρχες οι Αμερικανίδες, κατέκτησαν για 7η φορά -4η συνεχόμενη- το χρυσό

Οι ΗΠΑ συνεχίζουν να κυριαρχούν στο πόλο Γυναικών, καθώς επικράτησαν 9-7 της Ουγγαρίας και κατέκτησαν το χρυσό στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα για 4η συνεχόμενη φορά και 7η συνολικά στην ιστορία τους

Στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου στο 19ο Παγκόσμιο πρωτάθλημα πόλο Γυναικών, στη Βουδαπέστη, βρέθηκε η Εθνική των ΗΠΑ. Οι Αμερικανίδες επιβεβαίωσαν γι’ ακόμη μία φορά την κυριαρχία τους επικρατώντας 9-7 της Ουγγαρίας, μέσα στην έδρα της αντιπάλου τους.

Αυτό είναι το τέταρτο συνεχόμενο χρυσό μετάλλιο των ΗΠΑ σε παγκόσμια πρωταθλήματα και το έβδομο γενικά στην ιστορία τους, ενώ γενικά έχουν 12 μετάλλια και βρίσκονται στην κορυφή του πίνακα.

Το ματς ήταν ισορροπημένο μέχρι τα δύο πρώτα οκτάλεπτα. Οι ΗΠΑ έχοντας αύξησαν το προβάδισμά τους στο τρίτο οκτάλεπτο και έκαναν το 7-4. Μέχρι και το τέλος διατήρησαν τα κεκτημένα και πανηγύρισαν τη μεγάλη τους επιτυχία.

ΗΠΑ – ΟΥΓΓΑΡΙΑ 9-7

Οκτάλεπτα: 2-1, 2-2, 3-1, 2-3

ΗΠΑ (Ανταμ Κρικόριαν): Ασλεί Τζόνσον, Πρέντις, Φατάλ, Μάσελμαν 5, Ελίζαμπεθ Τζόνσον, Στέφενς 1, Στεφανία Χαραλαμπίδη, Νιούσχουλ 3, Μαμολίτο, Τζίλχριστ, Γουέμπερ, Λάνγκλει, Λόνγκαν.

ΟΥΓΓΑΡΙΑ (Ατίλα Μπίρο): Γκανγλ, Σίλατζι 1, Γιάλι, Γκουρισάτι 3, Κέστελι 2, Ματέ, Πάρκες, Μαχιό, Λείμέτερ, Ρεϊμπάσκα, Φάραγκο, Γκάρντα, Μάγκιαρι. 

Διαιτητές: Μαργκέτα (Σλοβενία), Όμ (Γερμανία)

Η ΤΕΛΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ:

1. ΗΠΑ
2. ΟΥΓΓΑΡΙΑ
3. ΟΛΛΑΝΔΙΑ
4. ΙΤΑΛΙΑ
5. ΙΣΠΑΝΙΑ
6. ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ
7. ΕΛΛΑΔΑ
8. ΓΑΛΛΙΑ
9. ΚΑΝΑΔΑΣ
10.ΝΕΑ ΖΗΛΑΝΔΙΑ
11.ΚΑΖΑΚΣΤΑΝ
12.ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ
13.ΝΟΤΙΑ ΑΦΡΙΚΗ
14.ΒΡΑΖΙΛΙΑ
15.ΤΑΪΛΑΝΔΗ
16.ΚΟΛΟΜΒΙΑ

Η ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΕΠΤΑΔΑ ΤΟΥ ΤΟΥΡΝΟΥΑ:

Τερματοφύλακας: Άσλει Τζόνσον (ΗΠΑ)

Παίκτριες: Φόρτσα (Ισπανία), Χάλιγκαν (Αυστραλία), Κέστελι (Ουγγαρία), Μουλχούιζεν (Ολλανδία), Μάσελμαν (ΗΠΑ), Ορτίθ (Ισπανία).

ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΣΚΟΡΕΡ η Φόρτσα (Ισπανία) και Ορτίθ (Ισπανία) από 21 γκολ.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Πόλο