fbpx

Asian Games: Τίτλος με ρεκόρ διοργάνωσης για την Ιαπωνία

Asian Games: Τίτλος με ρεκόρ διοργάνωσης για την Ιαπωνία

Τόσο η Ιαπωνία όσο και η Κίνα σημείωσαν ρεκόρ διοργάνωσης Ασιατικών Αγώνων ωστόσο η Ιαπωνία πήρε το χρυσό μετάλλιο.

Στο αγώνισμα της ομαδικής καταδίωξης για την ποδηλασία πίστας η Ιαπωνία πήρε τον τίτλο με 4:21.224 με τις Γιούμι Κατζιχάρα, Μιζούκι Ινέντα, Τσουγιάκα Ουτσίνο και Μάχο Κακίτα ξεπερνώντας κατά 324 χιλιοστά την επίδοση της Κίνας που και εκείνη ξεπέρασε το προηγούμενο ρεκόρ αλλά έπρεπε να αρκεστεί στο αργυρό μετάλλιο. Το βάθρο ολοκλήρωσε το Χονγκ Κονγκ που νίκησε στη μάχη για την 3η θέση και το χάλκινο μετάλλιο εκείνη της Νότιας Κορέας.

Με τον ίδιο τρόπο, με ρεκόρ διοργάνωσης, πήρε τον αντίστοιχο τίτλο και η ανδρική ομάδα της Ιαπωνίας. Σόο Ματσούντα, Καζουσίγκε Κουμπόκι, Έιγια Χασιμότο και Ναόκι Κοτζίμα είχαν μέσο όρο ταχύτητας 61,8 χιλιομέτρων την ώρα και ξεπέρασαν την επίδοση της Νότιας Κορέας που κρατούσε από το 2018. Δεύτερη η οικοδέσποινα Κίνα ενώ το χάλκινο μετάλλιο πήρε η Νότια Κορέα.

Η Ιαπωνία έφτασε σε χατ-τρικ τίτλων στο keirin γυναικών με τη δύο φορές αργυρή παγκόσμια πρωταθλήτρια, την Μίνα Σάτο, η οποία επικράτησε για 70 χιλιοστά του δευτερολέπτου της Κινέζας Ουάνγκ Λιτζουάν ενώ 3η ήταν μία άλλη Κινέζα, η Ζανγκ Λινγίν.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Ποδηλασία