fbpx

Γύρος Γαλλίας: Παρουσιάστηκαν οι ομάδες του αγώνα (vid)

Γύρος Γαλλίας: Παρουσιάστηκαν οι ομάδες του αγώνα (vid)

Ο Γιόνας Βίνγκεγκααρντ θέλει την επανάληψη του θριάμβου της περασμένης χρονιάς αγωνιζόμενος στο φετινό Tour de France.

 Το Μπιλμπάο στη χώρα των Βάσκων φιλοξένησε την τελετή παρουσίασης των ομάδων με τον Δανό της Jumbo-Visma, να κάνει τελευταίος χρονικά την εμφάνισή του στην σκηνή ως κάτοχος του τίτλου. «Σίγουρα θέλω να προσπαθήσω να πάρω τον τίτλο ξανά. Ήταν πολύ ξεχωριστή η επιτυχία πέρυσι και είναι πολύ ξεχωριστό να βρίσκομαι εδώ ως ο κάτοχος του τίτλου», είπε ο Βίνγκεγκααρντ.

 Ο συναθλητής του, ο Βάουτ Βαν Άερτ, πήρε την πράσινη φανέλα πριν 12 μήνες ωστόσο ο Βέλγος δείχνει διατεθειμένος να διεκδικήσει πολλά περισσότερα. «Πραγματικά απόλαυσα τον περυσινό αγώνα αλλά φέτος έχουμε ελαφρώς διαφορετικούς στόχους προσπαθώντας να νικήσουμε σε ετάπ και να πάρουμε τον τίτλο στη γενική με έναν πολύ δυνατό ηγέτη», ήταν τα λόγια του.

Η πρώτη χρονικά ομάδα που έκανε την παρουσίαση της ήταν εκείνη της Bahrain-Victorious με τους αθλητές της να κρατούν ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Τζίνο Μάντερ ο οποίος έχασε τη ζωή του στον πρόσφατο γύρο της Ελβετίας.

Θερμή υποδοχή γνώρισε ο Μαρκ Κάβεντις με τον Βρετανό να διεκδικεί μία νίκη σε ετάπ ώστε να φτάσει τις 35 και να ξεπεράσει στην κορυφή της σχετικής λίστας τον θρυλικό Έντι Μερξ. «Πάντα είχα απίστευτες εμφανίσεις από το γύρο Γαλλίας», είπε. «Είμαι χαρούμενος με τις 34 νίκες, αν πάρω άλλη μία θα είμαι ακόμα πιο ευτυχισμένος».

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδηλασία