fbpx

Με Μπρέτα και Μηλάκη στο Nations Cup του Καναδά η Ελλάδα

Με Μπρέτα και Μηλάκη στο Nations Cup του Καναδά η Ελλάδα

H Ελλάδα θα εκπροσωπηθεί από έναν αθλητή και μία αθλήτρια στην τρίτη και τελευταία φετινή στάση της νέας κορυφαίας σειράς αγώνων της παγκόσμιας ομοσπονδίας για την ποδηλασία πίστας.

To Nations Cup είναι η σειρά αγώνων που αντικατέστησε τα παγκόσμια κύπελλα το 2021. Οι τρεις αγώνες της σειράς του 2023 αλλά και οι τρεις που θα γίνουν στη σειρά αγώνων την άνοιξη του 2024 δίνουν πολύτιμους βαθμούς για την Ολυμπιακή κατάταξη των αγωνισμάτων η οποία θα καθορίσει και τους αθλητές και τις αθλητριες που θα αγωνιστούν στο Παρίσι το 2024. Συγκεκριμένα θα μετρήσουν για κάθε αθλητή τα δύο καλύτερα αποτελέσματα από το Nations Cup του 2023 και τα δύο καλύτερα από το Nations Cup 2024.

Η Ελλάδα είχε παρουσία τόσο στη Τζακάρτα της Ινδονησίας το Φεβρουάριο όσο και στο Κάιρο της Αιγύπτου το Μάρτιο όπου πραγματοποιήθηκαν οι δύο πρώτες στάσεις για το 2023. Η τρίτη θα διεξαχθεί στο Μίλτον του Καναδά μεταξύ 20 και 23 Απριλίου και η Ελλάδα θα δώσει το παρών με τον Σωτήρη Μπρέτα στο σπριντ και την Αργυρώ Μηλάκη στο όμνιουμ. Μαζί τους θα ταξιδέψουν στον Καναδά και οι προπονητές Λάμπρος Βασιλόπουλος και Γιώργος Βαρβεράκης.

Οι Μπρέτας και Μηλάκη είχαν συμμετάσχει και στις δύο πρώτες στάσεις. Ο Χρήστος Βολικάκης είχε αγωνιστεί μόνο στην Τζακάρτα ενώ οι σπρίντερ Μιλτιάδης Χαρόβας και Γιάννης Καλογερόπουλος είχαν αγωνιστεί μόνο στο Κάιρο.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδηλασία