fbpx

Φαν Φλούιτεν: «Η κινητήριος δύναμη δεν ήταν ποτέ η νίκη»

Φαν Φλούιτεν: «Η κινητήριος δύναμη δεν ήταν ποτέ η νίκη»

Η Άνεμικ Φαν Φλούιτεν επιμένει ότι η νίκη δεν είναι παρά το κερασάκι…στην τούρτα καθώς ετοιμάζεται για την τελευταία της σεζόν.

Η 40χρονη Ολλανδή της Movistar θα αποσυρθεί στο τέλος της σεζόν μετά από μία καριέρα που ουσιαστικά έχει πάρει όλους τους μεγάλους στόχους. Η περασμένη χρονιά ήταν από τις κορυφαίες της παίρνοντας τη νίκη στο πρώτο Tour de France Femmes, για 3η φορά το γύρο Ιταλίας και το πιο σημαντικό όπως είπε, το παγκόσμιο πρωτάθλημα για 2η φορά, μόλις τρεις ημέρες μετά το κάταγμα στον αγκώνα.

«Αν ασχολείσαι με το άθλημα γνωρίζεις πόσο ωραίο είναι να φοράς τη φανέλα της παγκόσμιας πρωταθλήτριας για μία χρονιά. Το να αποσυρθώ με τη φανέλα αυτή και να μην τη φοράω την επόμενη χρονιά, είναι το καλύτερο πράγμα για εμένα να κλείσω φέτος την καριέρα μου. Βοηθά πολύ στο κίνητρο για την προπόνηση και για να απολαμβάνω τους αγώνες. Στη μητέρα μου αρέσει πολύ επειδή με αναγνωρίζει ευκολότερα στην τηλεόραση».

Η Φαν Φλούιτεν συνεχίζει να διεκδικεί την πρώτη της νίκη για το 2023 με την επόμενη ευκαιρία να παρουσιάζεται την Κυριακή στο γύρο της Φλάνδρας, έναν αγώνα που πήρε τη νίκη το 2011 και το 2021.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδηλασία