fbpx

Σημαντική συγκομιδή βαθμών για την Ολυμπιακή πρόκριση από Τζωρτζάκη, Ηλία και Μπούγλα στην Τουρκία

Σημαντική συγκομιδή βαθμών για την Ολυμπιακή πρόκριση από Τζωρτζάκη, Ηλία και Μπούγλα στην Τουρκία

Στο μονήμερο αγώνα Syedra Ancient City στην Αλάνια της Τουρκίας οι δύο Έλληνες κατέκτησαν το χρυσό και το χάλκινο μετάλλιο, ενώ ο Γιώργος Μπούγλας ακολούθησε στην 4η θέση. Πρόκειται για αγώνα αντοχής 149.2χλμ ο οποίος ανήκει στην κατηγορία 1.2 της UCI.

Ο Πολυχρόνης Τζωρτζάκης, ο Περικλής Ηλίας, ο Γιώργος Μπούγλας και ο Νίκος Δράκος συμμετείχαν με τα χρώματα της Εθνικής ομάδας στον αγώνα της γείτονος χώρας για να μαζέψουν πολύτιμους βαθμούς για την Ολυμπιακή κατάταξη. Ο στόχος επετεύχθη και με το παραπάνω, αφού ο Τζωρτζάκης εξασφάλισε 40 βαθμούς με την 1η θέση, ο Ηλίας 25 με την 3η θέση και η Μπούγλας 20 με την 4η θέση. Ο Δράκος κατέκτησε την 26η θέση από τους 42 που τερμάτισαν τον αγώνα, ενώ άλλοι 26 αθλητές δεν μπόρεσαν να τερματίσουν.

Να σημειωθεί ότι αρχικά ο είχε ακυρωθεί ο Τζέιμς Πίκολι από τον Καναδά που τερμάτισε δεύτερος γιατί νόμιζαν ότι βοηθήθηκε από ένα αμάξι για να πιάσει το γκρουπ, στη συνέχεια όμως οι διοργανωτές κατάλαβαν το λάθος τους και τον επανέφεραν στη 2η θέση της κατάταξης. Στο ενδιάμεσο διάστημα είχε γίνει η απονομή με 2ο τον Ηλία και 3ο τον Μπούγλα.

Με τους 85 βαθμούς που εξασφάλισε η Εθνική ομάδα αναμένεται άνοδος της Ελλάδας στην παγκόσμια κατάταξη κρατών, από την 46η θέση στην 45η, η οποία είναι και η τελευταία που δίνει πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδηλασία