fbpx

Διεθνής γύρος Ρόδου: Ο Μιλτιάδης 1ος στο 3ο ετάπ, ο Μοργκάδο 1ος στη γενική κατάταξη

Διεθνής γύρος Ρόδου: Ο Μιλτιάδης 1ος στο 3ο ετάπ, ο Μοργκάδο 1ος στη γενική κατάταξη

Στον περσινό πρόλογο στην Φιλέρημο ο Ανδρέας Μιλτιάδης δεν κατάφερε για μόλις ένα δευτερόλεπτο να πάρει τη νίκη για την εθνική ομάδα της Κύπρου από τον Γερμανό αθλητή Μάιλερ. Φέτος όμως τα κατάφερε. Με 18 χιλιόμετρα να απομένουν ήταν στο γκρούπ των προπορευόμενων 10 αθλητών που στόχευαν στην 1η θέση στον τερματισμό στα Μαριτσά γιατί αυτομάτως θα τους έδινε και την πρωτιά στον Γύρο Ρόδου.

Στο τελευταίο χιλιόμετρο ο Μιλτιάδης, ξεκινήσε μια εντυπωσιακή επίθεση αιφνιδιάζοντας τους υπολοίπους αθλητές και καατάφερε να τερματίσει πρώτος ξεσηκώνοντας τον κόσμο που βρισκόταν στα Μαριτσά. Τελικός νικητής στην γενική κατάταξη του γύρου όμως αναδείχθηκε χάρη στον συμψηφισμό των σπριντ ευθείας ο περσινός δευτεραθλητής κόσμου εφήβων, ο Πορτογάλος Αντόνιο Μοργκάδο της ομάδας Axel Merx Hagens Betman Axeon. O Morgado χάρη στα 2 δευτερόλεπτα που πήρε βγαίνοντας 2ος στο δεύτερο σπρίντ ευθείας, στα Μαριτσά, ήταν αυτός φόρεσε την μπλέ φανέλα του νικητή του φετινού International Tour of Rhodes. Για τον Κύπριο αθλητή που διακρίνεται εξίσου καλά και στο άθλημα του ΜΤΒ Marathon, η νίκη αυτή τον θέτει σε τροχιά διάκρισης στον επερχόμενο 2o ΔΕΗ International Tour of Hellas, του οποίου γύρου η παρουσίαση θα λάβει χώρα την Τρίτη 21 Μαρτίου 2023.

Από ελληνικής πλευράς, ο Γιώργος Μπούγλας έδωσε και πάλι μια πολύ μεγάλη μάχη, αλλά δεν κατάφερε να διατηρήσει την κόκκινη φανέλα των πόντων που φορούσε για δύο συνεχόμενα ΕΤΑΠ. Η αγωνιστική του παρουσία στον Tour of Rhodes κρίνεται όμως ικανοποιητική, όπως και η παρουσία των υπόλοιπων μελών της ελληνικής ομάδας που τον βοήθησαν με κάθε τρόπο. Στη γενική κατάταξη ο Μπούγλας ολοκλήρωσε τον αγώνα στην 36η θέση και ακολούθησαν για την Εθνική ομάδα ο Πολυχρόνης Τζωρτζάκης στην 57η, ο Νίκος Δράκος στην 58η και ο Νικηφόρος Αρβανίτου στην 64η.

H πρώτη δεκάδα της γενικής κατάταξης:

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδηλασία