fbpx

Tour of Rhodes: Ακυρώθηκε ο πρόλογος λόγω καιρικών συνθηκών

Tour of Rhodes: Ακυρώθηκε ο πρόλογος λόγω καιρικών συνθηκών

Όσο νερό δεν είχε ρίξει στο νησί των Ιπποτών όλο το Χειμώνα το έριξε στη Φιλέρημο κατά την διάρκεια του προλόγου του διεθνή ποδηλατικού γύρου Ρόδου.

Η έντονη καταιγίδα αλλά και το χαλάζι που έπληξε την περιοχή ανάγκασε πολλούς αθλητές να σταματήσουν τον αγώνα των 3.8 χιλιομέτρων μέχρι το Μοναστήρι της Φιλερήμου για λόγους ασφάλειας, ενώ άλλοι είχαν ήδη προλάβει να τερματίσουν.

H οργανωτική επιτροπή υποχρεώθηκε να προχωρήσει στην ακύρωση του αγώνα για την ασφάλεια των 176 αθλητών, σε συνεννόηση βέβαια με τον Ιταλό κομισάριο της UCI, Κλαούντιο Σικλάρι. Για την ιστορία πρόλαβαν να τερματίσουν 65 αθλητές με καλύτερους δύο από την αυστριακή ομάδα της Volalberg, τον Ελβετό Κόλιν Στούσι και τον Μονεγάσκο Αντουάν Μπερλίν με χρόνο 8:21 δευτερόλεπτα.

Στο ετάπ της Παρασκευής 17/11 αποφασίστηκε επίσης να μην διεξαχθεί το δεύτερο sprint ανάβασης, που ήταν προγραμματισμένο να γίνει στην κορυφή του Προφήτη Ηλία, λόγω κατολισθήσεων.

Στο γύρο της Ρόδου συμμετέχουν 176 ποδηλάτες, μεταξύ αυτών και οι αθλητές της Εθνικής ομάδας δρόμου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας, την οποία συνθέτουν οι Πολυχρόνης Τζωρτζάκης, Περικλής Ηλίας, Γιώργος Μπούγλας, Νίκος Δράκος, Διονύσης Δούζας, και Νικηφόρος Αρβανίτου.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδηλασία