fbpx

Γκρένχεν 2023: Πρωταθλητής Ευρώπης στο σπριντ ο Λαβράισεν (vid)

Γκρένχεν 2023: Πρωταθλητής Ευρώπης στο σπριντ ο Λαβράισεν (vid)

Τα 8 χρυσά μετάλλια καριέρας σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ποδηλασίας πίστας έφτασε ο Χάρι Λαβράισεν με τον τίτλο στο σπριντ στη διοργάνωση του Γκρέντσεν στην Ελβετία.

 Ο Ολλανδός πήρε τον πρώτο αγώνα με διαφορά 83 χιλιοστών του δευτερολέπτου και τον δεύτερο με 146 επικρατώντας άνετα του Ματέους Ρούντικ ενώ το χάλκινο μετάλλιο πήγε στον Γάλλο Ραγιάν Χελάλ που έκανε το 2-0 απέναντι στο Μιχαϊλ Γιάκοβλεφ.

 Στην ατομική καταδίωξη γυναικών πρωταθλήτρια Ευρώπης αναδείχθηκε η Φραντσίσκα Μπράουσε από τη Γερμανία που νίκησε τη Βρετανίδα Τζόσι Νάιτ ενώ η Γερμανία είχε διπλή παρουσία στο βάθρο με την 3η θέση της Μίκε Κρόγκερ.

 Η Έμα Χίντσε από τη Γερμανία υπερασπίστηκε με επιτυχία τον τίτλο της στη χρονομέτρηση των 500 μέτρων ούσα η μοναδική με επίδοση κάτω από τα 33 δευτερόλεπτα και με 32.947 νίκησε την παγκόσμια πρωταθλήτρια, την Τάκι Μαρί-Ντιβάιν Κουάμε ενώ 3η κατετάγη η Χέτι Φαν Ντερ Βάουβ.

 Ο Μπενζαμάν Τομά άντεξε στην πίεση του Σιμόνε Κονσόνι και πήρε το χρυσό μετάλλιο στο omnium με τον Γάλλο να επικρατεί με διαφορά 16 βαθμών του Ιταλού. Ο Γουίλ Πέρετ πήρε το χάλκινο ενώ στον αγώνα πόντων των γυναικών η Ανίτα Στένμπεργκ έδωσε το πρώτο χρυσό μετάλλιο στη Νορβηγία αφήνοντας δεύτερη την Σάρι Μπόσιουτ με τη Μαρία Λε Νε να ολοκληρώνει την τριάδα του βάθρου.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδηλασία