fbpx

Γκρένχεν 2023: Τα 19 χρυσά μετάλλια καριέρας έφτασε η Άρτσιμπαλντ (vid)

Γκρένχεν 2023: Τα 19 χρυσά μετάλλια καριέρας έφτασε η Άρτσιμπαλντ (vid)

Διπλή «χρυσή» Ολυμπιονίκης η Κέιτι Άρτσιμπαλντ πήρε νέο τίτλο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ποδηλασίας πίστας στο Γκρένχεν της Ελβετίας επικρατώντας στο όμνιουμ.

 Μία ημέρα μετά την συμμετοχή της στην κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στην ομαδική καταδίωξη, η 28χρονη ήταν εντυπωσιακή και στους τέσσερις γύρους του όμνιουμ παίρνοντας τη νίκη σε σκρατς, τέμπο και αγώνες elimination προτού επικρατήσει και στον αγώνα των πόντων.

 Η ίδια κατέλαβε την πρώτη θέση με διαφορά 31 βαθμών από την Πολωνή Ντάρια Πίκουλικ και τη Βελγίδα Λότε Κοπέκι με την τελευταία να παίρνει το χάλκινο μετάλλιο καθώς ισοβάθμησε με την Πίκουλικ αλλά ήταν πίσω της στον αγώνα πόντων.

Με την επιτυχία της αυτή η Άρτσιμπαλντ επέκτεινε το ρεκόρ στα 19 χρυσά μετάλλια σε μία καλή ημέρα για τα βρετανικά χρώματα με τη χώρα να περνάει στην κορυφή του πίνακα μεταλλίων. Ο Όλιβερ Γουντ έφτασε τα 10 στην καριέρα του αλλά αυτό ήταν το πρώτο χρυσό με μία εξαιρετικά σχεδιασμένη επίθεση στο σκρατς. Ο συναθλητής του στην ομαδική καταδίωξη, ο Ντάνιελ Μπίγκαμ, δεν μπόρεσε να επικρατήσει στην ατομική καθώς έχασε από τον Τζόναθαν Μίλαν στο τελευταίο χιλιόμετρο ενώ ο Γερμανός Τομπίας Μπουκ-Γκράμκο ολοκλήρωσε την πρώτη τριάδα.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδηλασία