fbpx

Γκρένχεν 2023: Αρχή με πέντε Έλληνες σε τρία αγωνίσματα

Γκρένχεν 2023: Αρχή με πέντε Έλληνες σε τρία αγωνίσματα

Το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ποδηλασίας πίστας ξεκινά αύριο, Τετάρτη (8/2), στην Ελβετία και η Ελλάδα θα έχει συμμετοχή σε έναν προκριματικό και δύο απευθείας τελικούς.

Η ομάδα του σπριντ ανδρών με τους Σωτήρη Μπρέτα, Γιάννη Καλογερόπουλο και Μιλτιάδη Χαρόβα θα κάνουν την αρχή για την ελληνική αποστολή στην προκριματικό που θα διεξαχθεί στις 13:20 σε ώρα Ελλάδας. Οι δύο πρώτοι είχαν ανέβει στο τρίτο σκαλί του βάθρου του ομαδικού σπριντ το 2020 στο ευρωπαϊκό του Πλόβντιβ, τότε όμως έλειπαν πολλές από τις μεγάλες δυνάμεις λόγω της πανδημίας. Ο στόχος είναι η πρόκριση στον απογευματινό τελικό η οποία θα αποτελεί από μόνη της μεγάλη επιτυχία.

Τη σκυτάλη θα πάρει η Ηρώ Μηλάκη που θα ξεκινήσει με τον αγώνα του σκρατς προκειμένου να βρει αγωνιστικό ρυθμό ενόψει του όμνιουμ της Παρασκευής 10/02 που είναι και ο βασικός της στόχος. Με 16 συμμετοχές δεν θα γίνει προκριματικός αλλά 2 τελικές σειρές στις 19:26 ώρα Ελλάδας.

Την ημέρα για την Ελλάδα θα κλείσει ο Χρήστος Βολικάκης που θα αγωνιστεί κόντρα σε άλλους 15 αθλητές στον αγώνα αποκλεισμού. Ο τελικός θα ξεκινήσει στις 19:44 ώρα Ελλάδας.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδηλασία