fbpx

Εθνική δρόμου: Έγινε η αρχή στο δρόμο για το Παρίσι

Εθνική δρόμου: Έγινε η αρχή στο δρόμο για το Παρίσι

Η Εθνική ομάδα ποδηλασίας δρόμου ολοκλήρωσε την παρουσία της στο πενθήμερο γύρο της Σάρτζα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα με την 6η θέση στην τελική κατάταξη των ομάδων, και τη δεύτερη μεταξύ των Εθνικών Ομάδων που συμμετείχαν στο τουρ πίσω από το Μαρόκο. Ξεχώρισαν η 2η θέση του Πολυχρόνη Τζωρτζάκη στο πρώτο ετάπ της ατομικής χρονομέτρησης και η 10η θέση του Γιώργου Μπούγλα στη γενική κατάταξη που ήταν και τα πλασαρίσματα που έδωσαν βαθμούς στην Ελλάδα.H τελική βαθμολογική συγκομιδή ήταν +6 βαθμοί για την Ολυμπιακή κατάταξη.

Από τα υπόλοιπα πλασαρίσματα ξεχώρισε η 10η θέση του Μπούγλα στην κατάταξη πόντων, η 4η θέση του Νικηφόρου Αρβανίτου στο 5ο ετάπ και η 7η του ίδιου στη τελική κατάταξη των νέων. Τα αναλυτικά αποτελέσματα μπορείτε να βρείτε εδώ.

Γενική κατάταξη – Γύρος της Σάρτζα

  • 10ος – Γιώργος Μπούγλας
  • 27ος – Νικηφόρος Αρβανίτου
  • 36ος – Περικλής Ηλίας
  • 57ος – Παναγιώτης Χριστόπουλος – Χέλερ
  • 61ος – Νίκος Ζέγκλης
  • 77ος – Πολυχρόνης Τζωρτζάκης

Ακολουθεί η περιγραφή για κάθε ετάπ ξεχωριστά:

1ο ετάπ (λεπτομέρειες)

2ο ετάπ (λεπτομέρειες)

Με ένα εκπληκτικό σπριντ στα τελευταία μέτρα ο Πολυχρόνης Τζωρτζάκης τερμάτισε στην 3η θέση, και ο Γιώργος Μπούγλας στην 6η. Ο Περικλής Ηλίας τερμάτισε στην 96η ο Παναγιώτης Χριστόπουλος στην 104η και ο Νίκος Ζέγκλης στην 99η, ο οποίος στα τελευταία χιλιόμετρα είχε μια πτώση με άλλους αθλητές, χωρίς όμως να τραυματιστεί. Στην συνέχεια σηκώθηκε και τερμάτισε παίρνωντας τον χρόνο του γκρούπ που ακολουθούσε. Ο Τζωρτζάκης πλασαρίστηκε στην 3η θέση της γενικής βαθμολογίας, ο Γιώργος Μπούγλας στην 6η, ο Νικηφόρος Αρβανίτου στην 38η και στην 5η της κατηγορίας νέων. Η Εθνική Ελλάδας διατήρησε για δεύτερη μέρα την πρώτη θέση στην ομαδική Βαθμολογία.

3ο ετάπ (λεπτομέρειες)

Οι Τζωρτζάκης και Μπούγλας αποσπάστηκαν από το πελοτόν για αρκετά χιλιόμετρα σε μία κίνηση τακτικής ώστε να αποδυναμωθούν ποδηλάτες που απειλούσαν να περάσουν τον Μπούγλα στη γενική κατάταξη. Επιτυχημένη ήταν η 3η μέρα και για τον Αρβανίτου, που τερμάτισε στην 11 θέση, ενώ στην 17η θέση τερμάτισε ο Μπούγλας, στην 49η ο Ηλίας, στην 63η ο Τζωρτζάκης, στην 64η ο Χριστόπουλος, και στην 65η ο Ζέγκλης. Η Ελληνική ομάδα υποχώρησε στην 4η θέση της ομαδικής βαθμολογίας.

4ο ετάπ (λεπτομέρειες)

Την καλύτερη εμφάνιση έκανε ο Μπούγλας ο οποίος τερμάτισε 17ος. Ακολούθησαν ο Ηλίας στην 30η, ο Αρβανίτου στην 33η, ο Χριστόπουλος στην 54η θέση, ο Ζέγκλης στην 63η, και ο Τζωρτζάκης στην 99η. Η Ελληνική ομάδα υποχώρησε στην 6η θέση της ομαδικής βαθμολογίας πίσω από 4 ομάδες του Continental Tour και την Εθνική ομάδα του Μαρόκου.

5ο ετάπ (λεπτομέρειες)

Ο Νικηφόρος Αρβανίτου έκλεισε το γύρο με εξαιρετική εμφάνιση στην οποία έχασε το πρώτο του βάθρο ανδρών στο νήμα. Ολοκλήρωσε τον αγώνα στην 4η θέση ενώ ψηλά ήταν και οι Μπούγλας και Τζωρτζάκης με την 11η και τη 14η θέση. Ο Ηλίας τερμάτισε 49ος ο Χριστόπουλος 60ος και ο Ζέγκλης 64ος.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Ποδηλασία