fbpx

Γύρος της Σάρτζα: Πρεμιέρα της Εθνικής δρόμου με αργυρό από τον Τζωρτζάκη

Γύρος της Σάρτζα: Πρεμιέρα της Εθνικής δρόμου με αργυρό από τον Τζωρτζάκη

Ο έμπειρος ποδηλάτης από τα Χανιά ήταν ο δεύτερος πιο γρήγορος στην ατομική χρονομέτρηση των 8.9χλμ που πραγματοποιήθηκε στο πρώτο ετάπ του πενθήμερου γύρου της Σάρτζα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Χρονομετρήθηκε σε 11:22 και έχασε για 1 δευτερόλεπτο το χρυσό μετάλλιο, το οποίο κατέκτησε ο Βρετανός Κάιλ Γκόρντον. Μάλιστα πρέπει να αναφερθεί ότι ο αγώνας έγινε σε δύσκολες συνθήκες, με βροχή. Ο Πολυχρόνης Τζωρτζάκης που το 2021 εκπροσώπησε την Ελλάδα στους Ολυμπιακούς θα φορέσει την φανέλα των πόντων στο αυριανό ετάπ (28/1) και θα προσπαθήσει να την υπερασπιστεί.

Η Εθνική Ομάδα Δρόμου αυτή τη στιγμή προηγείται στην ομαδική κατάταξη της γενικής βαθμολογίας αφού ο Γιώργος Μπούγλας τερμάτισε στην -επίσης εξαιρετική- 5η θέση σε χρόνο 11:30 και ακολούθησαν στην 39η θέση ο Νικηφόρος Αρβανίτου, στην 87η ο Περικλής Ηλίας, στην 104η ο Παναγιώτης Χριστόπουλος και στην 111η ο Νίκος Ζέγκλης. Ο Αρβανίτου μάλιστα βρίσκεται στην 4η θέση της κατάταξης των νέων. Τα αναλυτικά αποτελέσματα μπορείτε να δείτε εδώ.

Αύριο ακολουθεί ένα μεγάλο ετάπ αντοχής 130.7χλμ (δείτε τις λεπτομέρειες εδώ) και η ελληνική ομάδα με την καθοοδήγηση του Εθνικού προπονητή, Φώτη Ζέγκλη, θα καταστρώσει το πλάνο της ώστε να παραμείνει εντός διεκδίκησης των φανελών και του ομαδικού τίτλου. Θυμίζουμε ότι η Εθνική ομάδα κυνηγάει βαθμούς για την Ολυμπιακή πρόκριση και το μετάλλιο του Τζωρτζάκη ήδη έδωσε 3 βαθμούς στη συγκομιδή.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδηλασία