fbpx

Αποσύρεται στο τέλος της σεζόν ο Τιμπό Πινό

Αποσύρεται στο τέλος της σεζόν ο Τιμπό Πινό

Ο Τιμπό Πινό επιβεβαίωσε την πρόθεσή του να αποσυρθεί στο τέλος της σεζόν με τον 33χρονο Γάλλο να ανακοινώνει την απόφασή του κατά τη διάρκεια της παρουσίασης της Groupama-FDJ. «Είναι μία απόφαση που σκέφτηκα καλά τα τελευταία χρόνια», είπε ο Πινό. «Είμαι ενθουσιασμένος με τα νέα πράγματα που θα ανακαλύψω μετά την καριέρα μου αλλά είμαι το ίδιο ενθουσιασμένος που θα αγωνιστώ στη διάρκεια αυτής της τελευταίας χρονιάς».

 Παρά το γεγονός ότι αποφάσισε να αποσυρθεί ο ίδιος δηλώνει ότι δεν θα είναι αδιάφορος στους αγώνες της σεζόν. «Σπάνια είχα τόσο κίνητρο στην αρχή μίας χρονιάς και θέλω να κλείσω με ψηλά το κεφάλι. Κάνω τα πάντα και θα συνεχίσω να κάνω τα πάντα για να σημειώσω τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα».

 Ο Γάλλος ήταν για χρόνια μία από τις μεγάλες ελπίδες της χώρας του για το Tour, ένα όνειρο όμως που ποτέ δεν υλοποιήθηκε. Το 2014 κατάφερε να τερματίσει στο βάθρο ενώ το 2019 έχοντας επικρατήσει στο ετάπ του Κολ Ντι Τουρμαλέ χτύπησε στην 18η διαδρομή και αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την επόμενη ημέρα.

 «Η ποδηλασία αποτέλεσε το ένα τρίτο της ζωής μου και τώρα θέλω να αφιερωθώ στο δεύτερο πάθος μου, τα ζώα και τη φύση», πρόσθεσε. «Πάντα ήθελα να δημιουργώ πράγματα από όσα μας προσφέρει η φύση, να παράγω μέλι, να καλλιεργώ φρούτα και λαχανικά, να βλέπω τα όσα μπορούν να μας δώσουν τα ζώα». Νικητής το 2018 στο Il Lombardia ο ίδιος αποφάσισε στον συγκεκριμένο αγώνα να ρίξει και την αυλαία στην καριέρα του.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Ποδηλασία