fbpx

Σε μείωση της ποινής ελπίζει ο Τουν Άερτς

Σε μείωση της ποινής ελπίζει ο Τουν Άερτς

Ο Βέλγος αθλητής του Cyclocross Τουν Άερτς ελπίζει ότι η ποινή αποκλεισμού 2 ετών με την οποία τιμωρήθηκε από την UCI καθώς βρέθηκε θετικός σε χρήση απαγορευμένων ουσιών θα μειωθεί.

 Τον Ιανουάριο του 2022 ο Άερτς κατά τη διάρκεια ελέγχου εκτός αγώνα βρέθηκε θετικός στην ουσία λετροζόλη, μία απαγορευμένη ουσία που φέρεται να ενισχύει την απόδοση αυξάνοντας τα επίπεδα τεστοστερόνης. Ο Άερτς δηλώνει ότι θα ασκήσει έφεση κατά της ποινής και είναι διατεθειμένος να φέρει την υπόθεση ενώπιον του CAS.

 «Πρέπει να πω στον κόσμο κάτι που για την ακρίβεια δεν θέλω να κάνω», είπε. «Δυστυχώς αυτή την εβδομάδα δέχθηκα μία επιστολή από την UCI που κανείς δεν θέλει να λάβει. Αναφέρει ότι τιμωρούμαι για 2 χρόνια. Αυτή είναι μία πολύ αυστηρή ποινή, υπερβολικά για κάποιον που είναι ευθύς και μπορεί να δηλώσει αθώος. Ποτέ δεν είχα την πρόθεση να πάρω απαγορευμένη ουσία και ποτέ δεν πήρα με δική μου γνώση κάτι τέτοιο για να βελτιώσω την απόδοσή μου. Θα συνεχίσω να κάνω ό,τι μπορώ για να αποδείξω την αθωότητά μου και είμαι πεπεισμένος ότι σύντομα θα ξαναβρώ τη θέση μου στο Cyclocross».

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Ποδηλασία