fbpx

Τομ Πίντκοκ: «Πρέπει να θυσιάσεις τους κλασικούς για τα Γκραν Τουρ»

Τομ Πίντκοκ: «Πρέπει να θυσιάσεις τους κλασικούς για τα Γκραν Τουρ»

Ο Τομ Πίντκοκ της Ineos Grenadiers πιστεύει ότι οι ποδηλάτες πρέπει να θυσιάσουν την εμπλοκή τους στους ανοιξιάτικους κλασικούς αγώνες ώστε να μπορούν να διεκδικήσουν τον τίτλο στη γενική κατάταξη των Γκραν Τουρ.

 Η πλειονότητα των κλασικών αγώνων είναι το Μάρτιο και τον Απρίλιο, όπως ο γύρος της Φλάνδρας και το Παρίσι-Ρουμπέ, με την ένταση και το μήκος των μονοήμερων αγώνων να εξαντλεί τους αθλητές. Η δόξα και η φήμη είναι μεγάλη για τους νικητές ωστόσο ο 23χρονος Πίντκοκ θεωρεί ότι οι κλασικοί αγώνες δεν μπορούν να συνδυαστούν με τα Γκραν Τουρ.

 «Είχα κάποια καλά αποτελέσματα φέτος αλλά η περασμένη χρονιά ήταν πολύ καλύτερη. Ήταν η πρώτη μου ως επαγγελματίας, νίκησα στο Μπράμπαντσε». Το 2022 τον είδε να κερδίζει το πρώτο του ετάπ στο γύρο Γαλλίας, ο νεότερος νικητής στο ετάπ του Αλπ Ντ’Ουέζ ενώ πήρε τον τίτλο στο παγκόσμιο και το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα mountain bike.

 «Ναι, το Αλπ Ντ’Ουέζ ήταν σίγουρα το αποκορύφωμα της χρονιάς αλλά υπήρξαν πολλά άλλα πράγματα που πήγαν στραβά. Αρρώστησα σε κάποιο σημείο, οπότε είχα 2 καλά κομμάτια της χρονιάς και θα μπορούσα να πάω πολύ καλύτερα. Κατά κάποιο τρόπο θα πρέπει να θυσιάσεις τους κλασικούς αγώνες, δεν μπορείς να πάρεις μέρος σε όλους. Θεωρώ ότι φέτος ο Ταντέι Πογκάτσαρ πήρε μέρος σε περισσότερους κλασικούς από κάθε άλλη φορά και δεν νίκησε στο γύρο Γαλλίας, κάτι που μπορεί και να έχει σχέση με το πρόγραμμά του».

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Ποδηλασία