fbpx

Superprestige Series: Οριακή νίκη στο Ζόλντερ για τον Βαν Άερτ (vid)

Superprestige Series: Οριακή νίκη στο Ζόλντερ για τον Βαν Άερτ (vid)

Ο Βάουτ Βαν Άερτ της Jumbo-Visma επικράτησε στο σπριντ του τελικού γύρου του Ματιέ Φαν Ντερ Πουλ στον συναρπαστικό πέμπτο αγώνα της σεζόν του Supersprestige Series στο Ζόλντερ, στο ανατολικό Βέλγιο.

 Οι δύο αθλητές έδωσαν σκληρή μάχη μέχρι τον 9ο και τελευταίο γύρο με τον Φαν Ντερ Πουλ να προηγείται του Βαν Άερτ και τον πρώτο να ανεβάζει το ρυθμό για μία μακρά λασπωμένη κατηφόρα προτού θελήσει να κάνει την τελική του κίνηση για τη νίκη. Το λάθος όμως από τον αθλητή της Alpecin-Deceuninck δημιούργησε τις συνθήκες για να κριθούν όλα στο σπριντ με τον Βαν Άερτ να τερματίζει πρώτος.

 «Αρχικά προσπάθησα να κάνω τη διαφορά στο τελευταίο τεχνικό κομμάτι», εξήγησε μετά τον αγώνα ο Φαν Ντερ Πουλ. «Προσπάθησα να το κάνω ένα μακρύ σπριντ αλλά αυτό δεν πέτυχε. Τότε πήγαμε στο σπριντ. Δυστυχώς γλίστρησα από το πετάλι και είμαι απογοητευμένος που δεν μπόρεσα να κάνω την προσπάθειά μου».

Το βάθρο ολοκλήρωσε ο Λαρς Φαν Ντερ Χάαρ που τερμάτισε μπροστά από τον παγκόσμιο πρωταθλητή Τομ Πίντκοκ. Με αυτή την 3η θέση ο Φαν Ντερ Χάαρ πέρασε και στην κορυφή της βαθμολογίας στην σεζόν.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδηλασία