fbpx

Βάουτ Βαν Άερτ: «Το παγκόσμιο πρωτάθλημα ανώτερο από την πράσινη φανέλα του γύρου Γαλλίας» (vid)

Βάουτ Βαν Άερτ: «Το παγκόσμιο πρωτάθλημα ανώτερο από την πράσινη φανέλα του γύρου Γαλλίας» (vid)

Ο Βάουτ Βαν Άερτ αποκάλυψε τους κύριους στόχους για το 2023, που είναι το παγκόσμιο πρωτάθλημα και η νίκη σε ετάπ του γύρου Γαλλίας.

 Ο ίδιος κυριάρχησε στην κατάταξη των βαθμών στο φετινό Τουρ παίρνοντας τη νίκη σε τρία ετάπ ωστόσο το παγκόσμιο πρωτάθλημα, που φέρνει μαζί όλες τις μορφές του αθλήματος στη διάρκεια 11 ημερών, βλέπει τον αγώνα δρόμου να διεξάγεται στις 6 Αυγούστου, δύο εβδομάδες δηλαδή μετά την ολοκλήρωση του γύρου Γαλλίας.

 «Η πράσινη φανέλα ήταν μία σπουδαία περιπέτεια αλλά οι νίκες σε ετάπ μένουν περισσότερο στη μνήμη και το παγκόσμιο πρωτάθλημα είναι ο υψηλότερος στόχος», είπε ο Βαν Άερτ κατά την παρουσίαση της ομάδας της Jumbo-Visma για το 2023. «Αυτός είναι λόγος που δεν θέλω να συγκεντρώνομαι στους πόντους για την πράσινη φανέλα από την αρχή. Μπορεί να εξελιχθεί σε στόχο κατά τη διάρκεια του αγώνα αλλά θα επιλέξω πιο προσεκτικά τις ημέρες μου. Ευκαιρίες θα υπάρχουν και την τελευταία εβδομάδα. Εκεί μπορείς να κάνεις τις επιλογές σου, είναι πιο λογικό με αυτό τον τρόπο».

 Η διαδρομή του παγκοσμίου πρωταθλήματος το επόμενο καλοκαίρι στη Γλασκόβη θεωρητικά ταιριάζει στον Βαν Άερτ που είναι ένας από τους πλήρεις αθλητές αυτή την στιγμή. Το βαρύ φετινό πρόγραμμα σήμαινε ότι ο Βέλγος δεν πήγε στην καλύτερή κατάστασή του στο Γούλαγκονγκ της Αυστραλίας με τον τίτλο να πηγαίνει στον συναθλητή του, τον Ρέμκο Έβενπουλ. Ακόμα ένας στόχος για τον Βαν Άερτ το 2023 θα είναι το παγκόσμιο πρωτάθλημα cyclocross το Φεβρουάριο προτού στρέψει αποκλειστικά την προσοχή του στην ποδηλασία δρόμου.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδηλασία