fbpx

Γύρος Γαλλίας: Από τη Φλορεντία θα αρχίσει ο αγώνας του 2024

Γύρος Γαλλίας: Από τη Φλορεντία θα αρχίσει ο αγώνας του 2024

Ο γύρος Γαλλίας του 2024 θα αρχίσει από τη Φλορεντία, για πρώτη φορά δηλαδή επί ιταλικού εδάφους στα 120 χρόνια ιστορίας που μετρά ο αγώνας, όπως αποκάλυψε ο διευθυντής Κριστόφ Προυντόμ.

 Πολλοί θεωρούσαν παράξενο το γεγονός ότι ο γύρος Γαλλίας δεν άρχισε ποτέ από την Ιταλία ωστόσο η στιγμή ήρθε και αυτό θα γίνει στη Φλορεντία στις 29 Ιουνίου του 2024. Το πρώτο ετάπ θα ολοκληρωθεί στο Ρίμινι μετά από μία πορεία κατά μήκος των ακτών της Αδριατικής.

 «Το Τουρ έχει αρχίσει από όλες τις χώρες που συνορεύουν με τη Γαλλία», είπε ο Προυντόμ. «Ο αγώνας έχει αρχίσει 6 φορές από την Ολλανδία που δεν έχει κοινά σύνορα με τη Γαλλία αλλά δεν είχε συμβεί ποτέ στην Ιταλία. Ήταν ένα παράδοξο που πλέον θα εξαφανιστεί».

 Πέρα από το πρώτο ετάπ, στην Ιταλία θα διεξαχθεί η δράση και τις επόμενες 2 ημέρες. Άλλη μία πρωτιά στον αγώνα του 2024 θα είναι ο τερματισμός που θα πραγματοποιηθεί στη Νις και όχι στο Παρίσι όπως απαιτεί η παράδοση καθώς εκείνο το διάστημα η γαλλική πρωτεύουσα θα κινείται σε ρυθμούς Ολυμπιακών Αγώνων.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Ποδηλασία