fbpx

Διαμαντόπουλος: «Με αξιοπιστία, διαφάνεια, αξιοκρατία και συλλογικότητα προχωράμε το μέλλον της ΕΟΠ»

Διαμαντόπουλος: «Με αξιοπιστία, διαφάνεια, αξιοκρατία και συλλογικότητα προχωράμε το μέλλον της ΕΟΠ»

Μετά από αρκετά χρόνια, η Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας, παρουσίασε δημοσίως την “Απόδοση πεπραγμένων της διετούς διαχειριστικής περιόδου”, σε Συνέντευξη Τύπου που διοργανώθηκε στην αίθουσα Συνεδριάσεων των εγκαταστάσεων της, στο Εθνικό Ποδηλατοδρόμιο του ΟΑΚΑ.

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας, κ. Βασίλης Διαμαντόπουλος, αφού καλωσόρισε τους εκπροσώπους των ΜΜΕ, ξεκίνησε την ομιλία του: «Αγαπητές Φίλες και Φίλοι της Ποδηλασίας, χαίρομε ιδιαίτερα για την σημερινή σας παρουσία στον “Ναό” της Αγωνιστικής Ποδηλασίας, το Ολυμπιακό μας Ποδηλατοδρόμιο, ένα χώρο όπου μας έχει χαρίσει πολλές διεθνείς διακρίσεις όλα αυτά τα χρόνια. Πριν από δύο ολόκληρα χρόνια, και μετά από την παρότρυνση φίλων της ποδηλασίας, δεσμεύτηκα να ηγηθώ μιας νέας ενωτικής προσπάθειας, θέτοντας υποψηφιότητα για την θέση του Προέδρου στις εκλογές της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας το 2021, με σύνθημα, την ενότητα, την συλλογικότητα, την διαφάνεια, την αξιοκρατία, την αξιοπιστία, και την ανάπτυξη του αθλήματος. Τα σωματεία τίμησαν με την ψήφο τους τόσο εμένα όσο και όλα τα μέλη που συγκροτούν το σημερινό ΔΣ.

Σας κάλεσα, για να σας ενημερώσω για τα πεπραγμένα των περίπου 2 ετών που πέρασαν από τον Μάρτη του 2021.

Παραλάβαμε ένα χρέος της τάξης του 1.350.000,00€ χωρίς καθόλου ποδηλατικό υλικό, και καμία χρέωση σε κάποιον αθλητή για το τι είχε πάρει από την ΕΟΠ. Σε όλα τα μέτωπα της Ομοσπονδίας υπήρχε ένα κλίμα εχθρικό τόσο από τους προμηθευτές μας, όσο και από την ΓΓΑ το ΟΑΚΑ, αλλά και την Εφορία. Χρειάστηκαν αμέτρητες επισκέψεις, πολύς χρόνος, και σοβαρές προσπάθειες για να καταλάβουν, όλοι οι αρμόδιοι με την Ομοσπονδία φορείς, ότι διαφέρουμε! Γεγονός, που έγινε αντιληπτό, μόνον με την μαρτυρία, και τις πράξεις των μελών της ΕΟΠ.

Στις μέρες που διανύουμε, όλοι οι προμηθευτές άλλαξαν στάση απέναντί μας, υπάρχει άριστο κλίμα με την διοίκηση του ΟΑΚΑ το ίδιο και με τη ΓΓΑ, η οποία πλέον μιλά για την ΕΟΠ με τα καλύτερα λόγια. Και αυτά δεν ήταν μόνο λόγια και χτυπήματα στην πλάτη, καθώς μας εμπιστεύτηκε και εμπράκτως! Από την πρώτη κιόλας χρονιά μας επιχορήγησε με 130.000,00€ ως “έκτακτη οικονομική ενίσχυση”. Εν συνεχεία ήρθε η Συνδιοργάνωση του ΔΕΗ International Tour Of Hellas. Όπως όλοι θα γνωρίζεται με προσωπική παρέμβαση του Υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, εκδόθηκε ΦΕΚ για την μόνιμη διοργάνωση του όχι μόνο για το 2022 αλλά και για τα έτη 2023-24. Όπως αντιλαμβάνεστε, η διοργάνωση του ΔΕΗ International Tour Of Hellas, θα υλοποιηθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, χωρίς η ΕΟΠ να επιβαρυνθεί ούτε με ένα ευρώ.

Αντίθετα, τα οφέλη που θα προκύψουν θα είναι πολλαπλά και επαναλαμβανόμενα. Στο σημείο αυτό, αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω τον Υφυπουργό Αθλητισμού, για την αναβίωση του Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδος αλλά γενικά και για την αμέριστη συμπαράσταση, και αγάπη του για το άθλημα της ποδηλασίας. Πρώτη μου κίνηση πριν συγκροτήσω το νέο ΔΣ ήταν να καλέσω τα δύο μέλη της αντιπολίτευσης, για να πάμε όλοι μαζί αλλά από τον επικεφαλής της, έλαβα αρνητική απάντηση, εκτός από την κυρία Τβισς η οποία είπε ότι, “θα μπορούσαμε να συνεργαστούμε στο μέλλον” όπερ και εγένετο! Σήμερα είναι η Γενική Γραμματέας της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδηλασία