fbpx

Αθώος από την αυστραλιανή δικαιοσύνη ο Φαν Ντερ Πουλ

Αθώος από την αυστραλιανή δικαιοσύνη ο Φαν Ντερ Πουλ

Ο Ματιέ Φαν Ντερ Πουλ κέρδισε την έφεση για την υπόθεση περί επίθεσης σε δύο έφηβες κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Αυστραλία για το παγκόσμιο πρωτάθλημα.

 Ο Φαν Ντερ Πουλ είχε κριθεί ένοχος σε πρώτο βαθμό για την κατηγορία της επίθεσης και τιμωρήθηκε με πρόστιμο 1.500 δολαρίων Αυστραλίας την παραμονή του αγώνα δρόμου στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ποδηλασίας με τον Ολλανδό αθλητή να ισχυρίζεται ότι τα 2 κορίτσια, ηλικίας 13 και 14 ετών, χτυπούσαν την πόρτα του ξανά και ξανά και μετά έφευγαν μακριά.

 Η αστυνομία της Νέας Νότιας Ουαλίας δήλωσε με ανακοίνωσή της ότι το ένα κορίτσι έπεσε στο έδαφος ενώ το άλλο γνώρισε μικρές αμυχές στον αγκώνα όταν ο ποδηλάτης την ώθησε προς τον τοίχο. Ο ίδιος συνελήφθη και αφέθηκε ελεύθερος τις πρώτες πρωινές ώρες της επόμενης ημέρας παίρνοντας μέρος στον αγώνα αλλά εγκατάλειψε μετά το 30ο από τα συνολικά 270 χιλιόμετρα της διαδρομής.

 Σύμφωνα με την Daily Telegraph ο δικαστής Ίαν Μπερκ αθώωσε τον Φαν Ντερ Πουλ χαρακτηρίζοντας τις πράξεις του ως μία απάντηση σε μία ενοχλητική συμπεριφορά των κοριτσιών καταδικάζοντας την κίνησή τους.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδηλασία