fbpx

Παρελθόν από την Astana ο Μιγκέλ Άνχελ Λόπεθ

Παρελθόν από την Astana ο Μιγκέλ Άνχελ Λόπεθ

Το συμβόλαιο του Μιγκέλ Άνχελ Λόπεθ με την Astana τερματίστηκε με άμεση ισχύ όπως αποφάσισε η ομάδα από το Καζακστάν η οποία σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι ανακάλυψε νέα στοιχεία που δείχνουν τον αθλητή να έχει πιθανές σχέσεις με τον δόκτορα Μάρκος Μαϊνάρ ο οποίος συνελήφθη το Μάιο με την κατηγορία διακίνησης ναρκωτικών και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

 Ο Λόπεθ είχε μείνει προσωρινά εκτός ομάδας της Astana φέτος όταν ανακρίθηκε από την ισπανική αστυνομία για την σχέση του με τον Μαϊνάρ ωστόσο επέστρεψε στα καθήκοντά του τον Αύγουστο. Ο ίδιος τερμάτισε τέταρτος στο γύρο Ισπανίας παίρνοντας μέρος σε αρκετούς άλλους αγώνες.

 «Η ομάδα δεν είχε άλλη λύση πέρα από τον τερματισμό του συμβολαίου με τον αθλητή επικαλούμενη την παραβίαση των όρων και των εσωτερικών κανονισμών», αναφέρει η ανακοίνωση της Astana. «Για να διατηρηθούν τα δικαιώματα της ομάδας και του αθλητή δεν θα ακολουθήσει άλλο σχόλιο».

 Ο 28χρονος Λόπεζ, ο οποίος έχει κερδίσει ετάπ τόσο στο γύρο Γαλλίας ενώ ήταν τρίτος σε Giro και Vuelta το 2018 εξέδωσε δική του ανακοίνωση με την οποία αναφέρει ότι ο τερματισμός του συμβολαίου του ένα χρόνο δεν δικαιολογείται με βάση τα όσα επικαλείται η ομάδα ενώ σκοπεύει να διεκδικήσει τα δικαιώματα του και θεωρεί ότι με την κίνηση αυτή η Astana προκαλεί ζημιά στο όνομά του ως ατόμου και ως αθλητή.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδηλασία