fbpx

Γύρος Γαλλίας: Σημαντική οικονομική και κοινωνική επίδραση έφερε η εκκίνηση στη Δανία

Γύρος Γαλλίας: Σημαντική οικονομική και κοινωνική επίδραση έφερε η εκκίνηση στη Δανία

Οι διοργανωτές της εκκίνησης του φετινού γύρου Γαλλίας στη Δανία χαρακτήρισαν το γεγονός άκρως επιτυχημένο με την επίσημη αναφορά να ισχυρίζεται ότι είχε σημαντική οικονομική και κοινωνική επίδραση.

 Η Κοπεγχάγη φιλοξένησε το πρώτο ετάπ του φετινού γύρου Γαλλίας ενώ ακολούθησαν άλλα δύο, από το Ρόκσκιλντε στο Νάιμποργκ και από το Βέιλε στο Σέντερμποργκ. Για πρώτη φορά στην ιστορία του αγώνα η Δανία φιλοξένησε μέρος της δράσης, κάτι που είχε προγραμματιστεί αρχικά να γίνει το 2021 ωστόσο αναβλήθηκε εξαιτίας της αναβολής και του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου από το 2020 στο 2021.

 Σύμφωνα με την αναφορά, 639.954 θεατές βρέθηκαν στο εναρκτήριο ετάπ με τις τρεις ημέρες να βλέπουν συνολικά 1,66 εκατομμύρια θεατές. Οι μονοήμερες επισκέψεις από τουρίστες εντός κι εκτός Δανίας στο τριήμερο έφτασαν τις 722.000 με το 82% να δηλώνει ότι ο γύρος Γαλλίας ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες.

 Η ίδια αναφορά κάνει λόγο ότι όλοι αυτοί οι τουρίστες ξόδεψαν το ποσό των 101 εκατομμυρίων ευρώ κατά τη διάρκεια των τριών ημερών. Ο Δανός Γιόνας Βίνγκεγκααρντ της Jumbo-Visma πήρε τον τίτλο, ο δεύτερος από τη χώρα που το καταφέρνει μετά τον Μπιάρνε Ρίις το 1996.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδηλασία