fbpx

Για την περιπέτειά του με τον κορονοϊό μίλησε ο Κρις Φρουμ (vid)

Για την περιπέτειά του με τον κορονοϊό μίλησε ο Κρις Φρουμ (vid)

Ο Κρις Φρουμ αναφέρθηκε στη μακροπρόθεσμη επίπτωση που είχε ο κορονοϊός στην υγεία του μετά την 3η θέση που πήρε στο ετάπ του Αλπ Ντ’Ουέζ για το γύρο Γαλλίας τον Ιούλιο, στην επιστροφή του μετά από ένα σοβαρό τραυματισμό στο Dauphine του 2019 που λίγο έλειψε να βάλει τέλος στην καριέρα του.

 Μία εβδομάδα μετά από εκείνη την εμφάνιση στην περίφημη ανηφόρα, ο Φρουμ αναγκάστηκε να αποχωρήσει από τον αγώνα καθώς βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό. Αν και γύρισε στη δράση για το τελευταίο χρονικά Γκραν Τουρ της σεζόν, το γύρο Ισπανίας, ο ίδιος φάνηκε να αντιμετωπίζει πολλές δυσκολίες παίρνοντας την 114η θέση στην τελική κατάταξη και ομολογεί ότι ο κορoνοϊός δεν είναι κάτι το αστείο.

 Μιλώντας στο κανάλι του στο YouTube, ο τέσσερις φορές νικητής του γύρου Γαλλίας μίλησε αναλυτικά για την επίδραση που είχε ο ιός στον οργανισμό του. «Βγήκα από την σεζόν χωρίς να αισθάνομαι καλά. Ένιωσα ότι πραγματικά χρειαζόμουν ένα διάλειμμα», είπε ο Φρουμ. «Ο κορονοϊός πραγματικά με έριξε κάτω. Δεν ήμουν ικανός να επιστρέψω από αυτό. Δεν ένιωσα ποτέ ότι είχα πολλή ενέργεια στο ποδήλατο. Πήγα στη Βουέλτα για να δουλέψω μέσα στον αγώνα αλλά ήμουν συνεχώς επίπεδος».

 Ο Φρουμ, κάτοχος 7 τίτλων Γκραν Τουρ, είπε ότι ο κορονοϊός επηρέασε τόσο την καρδιά του όσο και το VO2 max, την ποσότητα οξυγόνου που μπορεί κάποιος να καταναλώσει κατά τη διάρκεια άσκησης. «Σίγουρα υπάρχει βαριά επίπτωση στην καρδιά όταν νοσείς», είπε.

YouTube video
Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδηλασία