fbpx

UCI Track Champions League: Όλα ανοικτά στην αντοχή γυναικών και ανδρών (vid)

UCI Track Champions League: Όλα ανοικτά στην αντοχή γυναικών και ανδρών (vid)

Η Βρετανίδα Κέιτι Άρτσιμπαλντ είδε το πλεονέκτημά της να χάνεται απέναντι στην Αμερικανίδα Τζένιφερ Βαλέντε στη βαθμολογία της αντοχής μετά τον 4ο και προτελευταίο σταθμό στην σεζόν του Τσάμπιονς Λιγκ ποδηλασίας πίστας στο Λονδίνο.

 Μπροστά στο κοινό της χώρας της η Άρτσιμπαλντ πήρε το προβάδισμα με τρεις βαθμούς μετά από μία καλή εμφάνιση στον αγώνα σκρατς όπου κατέλαβε τη 2η θέση ωστόσο δυσκολεύτηκε πολύ στον αγώνα αποκλεισμού που ανέδειξε νικήτρια τη Βαλέντε. Η Αμερικανίδα ακολούθησε την τακτική να μείνει στη ρόδα της Βρετανίδας στον αγώνα σκρατς των 20 γύρων ωστόσο η Άρτσιμπαλντ ήταν εκείνη που τερμάτισε πρώτη πίσω από τη νικήτρια, την Έμιλι Κέι από την Ιρλανδία.

 Το μεγάλο δράμα σημειώθηκε στον αγώνα σκρατς όταν η Άρτσιμπαλντ παραλίγο να ζήσει τον εφιάλτη του πρόωρου αποκλεισμού όπως στον πρώτο σταθμό της σεζόν στη Μαγιόρκα της Ισπανίας. Η Βαλέντε πήρε τη νίκη στο τελικό σπριντ απέναντι στη Νορβηγίδα Άντια Στένμπεργκ, την πρώτη της στην σεζόν, που σημαίνει ότι στον τελευταίο σταθμό της σεζόν, επίσης στο Λονδίνο, θα είναι πρωτοπόρος με διαφορά 8 βαθμών.

Στην αντοχή των ανδρών, ο Ελβετός Κλαούντιο Ίμχοφ είδε επίσης το προβάδισμά του να εξανεμίζεται σε μία καλή βραδιά από τον Ισπανό Σεμπάστιαν Μόρα με τους 2 αθλητές να μοιράζονται πλέον την κορυφή. Ο Βρετανός Γουίλ Πέρετ πήρε τη νίκη στο σκρατς επικρατώντας στον σπριντ του Γερμανού Μόρτιτς Μάλτσαρεκ ενώ ο Μόρα τερμάτισε 4ος και ο Ίμχοφ στη 10η θέση.

Ο αγώνας αποκλεισμού είδε τον Ίμχοφ να έχει μείνει από δυνάμεις παίρνοντας την 4η θέση ενώ ο Μόρα τερμάτισε 2ος, πίσω από τον περυσινό κάτοχο του τίτλου στην αντοχή, τον Γκάβιν Χούβερ. Σε απόσταση 6 βαθμών από το πρωτοπόρο δίδυμο βρίσκεται ο Καναδός Ματίς Γκιγμέτ.

YouTube video
Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδηλασία