fbpx

Γύρος Γαλλίας: Με χρονομέτρηση στη Νις ολοκληρώνεται ο αγώνας του 2024

Γύρος Γαλλίας: Με χρονομέτρηση στη Νις ολοκληρώνεται ο αγώνας του 2024

Ο ποδηλατικός γύρος Γαλλίας του 2024 θα ολοκληρωθεί στη Νις με ένα ετάπ χρονομέτρησης όπως ανακοίνωσαν οι διοργανωτές.

 «Μετά από 110 εκδόσεις που ολοκληρώνονταν στο Παρκ Ντε Πρενς, το ποδηλατοδρόμιο Σιπάλ στο Μπουά ντε Βενσέν ή στη λεωφόρο του Σαν Ελιζέ, ο γύρος Γαλλίας θα ολοκληρωθεί μακριά από το Παρίσι για πρώτη φορά το 2024, με το 21ο ετάπ να διεξάγεται στη Νις στις 21 Ιουλίου», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

 «Αυτός ο νέος τερματισμός έχει να κάνει με τη δυσκολία διεξαγωγής στο Παρίσι που λίγες ημέρες μετά θα διοργανώσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Επιπλέον, αυτό το τελευταίο ετάπ θα περιλαμβάνει και μία επιπλέον πρόκληση καθώς θα είναι ατομικής χρονομέτρησης».

 Αυτή θα είναι επίσης και η πρώτη φορά που ο αγώνας θα ολοκληρωθεί με πραγματική μάχη μέχρι και την τελευταία ημέρα από τότε που ο Γκρεγκ Λεμόντ νίκησε τον Λοράν Φινιόν το 1989 και πάλι σε ετάπ χρονομέτρησης. «Οι αγωνιστικές ικανότητες των αθλητών μπορεί να κάνουν τη μάχη για τη νίκη ανοικτή μέχρι τα τελευταία χιλιόμετρα, όπως συνέβη το 1989. Εκείνη την ημέρα ο Γκρεγκ Λεμόντ νίκησε τον Λοράν Φινιόν με διαφορά 58 δευτερολέπτων και πήρε για 2η φορά τον τίτλο με τη μικρότερη διαφορά στην ιστορία, μόλις 8 δευτερόλεπτα».

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Ποδηλασία