fbpx

Στους μεγάλους κλασικούς αγώνες του 2023 επικεντρώνεται ο Βαν Άερτ

Στους μεγάλους κλασικούς αγώνες του 2023 επικεντρώνεται ο Βαν Άερτ

Ο Βάουτ Βαν Άερτ δηλώνει αποφασισμένος να κερδίσει τίτλους στους κορυφαίους κλασικούς αγώνες την επόμενη χρονιά. Ο ίδιος αναδείχθηκε νικητής φέτος στο Omloop Het Nieuwsblad και E3 Saxo Bank Classic ενώ τερμάτισε τρίτος στο Λιέγη-Βαστόνη-Λιέγη απουσιάζοντας από το γύρο της Φλάνδρας καθώς νόσησε με κορονοϊό.

 Στόχος του Βέλγου για το 2023 είναι η νίκη στη Φλάνδρα και το Παρίσι-Ρουμπέ, όπου ήρθε δεύτερος φέτος, δύο αγώνες που δεν έχει πανηγυρίσει ποτέ τη νίκη. «Ίσως την επόμενη χρονιά να τερματίσω λιγότερες φορές στην πρώτη δεκάδα αλλά θέλω να πάρω αυτό το μεγάλο τίτλο. Την επόμενη χρονιά επίσης το παγκόσμιο πρωτάθλημα διεξάγεται μόλις δύο εβδομάδες μετά, οπότε θα είναι ένας δύσκολος συνδυασμός αλλά είναι εφικτός. Φυσικά η κατάκτηση του τίτλου στο γύρο Γαλλίας δεν γίνεται ποτέ βαρετή».

 Στο χειμερινό του πρόγραμμα ο Βαν Άερτ θα κάνει ντεμπούτο στο cyclocross στις τέσσερις Δεκεμβρίου και τον αγώνα στην Αμβέρσα ενώ στη λίστα του περιλαμβάνεται και το παγκόσμιο πρωτάθλημα στις 5 Φεβρουαρίου. Αναφορικά με το cyclocross ωστόσο ο ίδιος δεν έχει μεγάλες προσδοκίες καθώς η βρογχίτιδα από την οποία ταλαιπωρήθηκε το τελευταίο διάστημα επηρέασε την προετοιμασία του.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδηλασία